Νέα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Διπλή παράταση ανάσα για τις επιχειρήσεις - Οι νέες προθεσμίες

Διπλή παράταση «ανάσα» δίνει το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιστρεπτέες προκαταβολές και για τις επιχειρήσεις που έχουν ακόμη ανοιχτούς λογαριασμούς με το κράτος από τους κύκλους των ενισχύσεων που δόθηκαν στην πανδημία. Ειδικότερα : 

  • Παρατείνεται έως τις 31/05/2023 η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για όσες επιχειρήσεις – δικαιούχους δεν έχουν ακόμη υποβάλει πλήρως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη λήψη ενισχύσεων μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και
  • Παρατείνεται έως τις 30/06/2023 η καταβολή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.

Δεν αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά

Την παράταση στην προθεσμία για την επιστροφή των ενισχύσεων που τυπικά έληγαν αύριο, 31 Ιανουαρίου, φωτογράφιζε και το γεγονός ότι η ΑΑΔΕ δεν εξέδωσε τα εκκαθαριστικά, με το συνολικό ποσό της ενίσχυσης που υποχρεούνται να επιστρέψουν εφάπαξ και εντόκως οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που δεν ήταν συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους. Με βάση το χρονοδιάγραμμα η ΑΑΔΕ θα έπρεπε έως τις 31 Ιανουαρίου να αποστείλει  στις επιχειρήσεις που αποδείχθηκε ότι δεν τήρησαν τα κριτήρια του προγράμματος εκκαθαριστικά στα οποία θα αναγράφεται το συνολικό ποσό της ενίσχυσης από ένα η περισσότερους κύκλους της επιστρεπτέας που υποχρεούνται να επιστρέψουν εφάπαξ και εντόκως. 

Η ΑΑΔΕ κατά την διαδικασία ελέγχου των επιχειρήσεων εντόπισε μια σειρά από παραλείψεις και λάθη που δεν διορθώνονταν με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών τον Νοέμβριο του 2022, με την οποία τροποποιήθηκε ο όρος της επιστρεπτέας προκαταβολής για τη ρήτρα διατήρησης που προσωπικού, ώστε επιχειρήσεις με μικρές παραβάσεις να μην υποχρεωθούν να επιστρέψουν ολόκληρο το ποσό της ενίσχυσης.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ