Νέα
  • ΓΔ: 1411.59 -0.12%
  • Τζίρος: 25,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κ. Φραγκογιάννης: Προοπτικές διμερούς οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας– Νίγηρα

Την ανάγκη ενίσχυσης των οικονομικών δεσμών του Νίγηρα με την Ε.Ε, στο πλαίσιο των Συμφωνιών Οικονομικής Συνεργασίας Ε.Ε.- Δυτικής Αφρικής, για την καλύτερη ενσωμάτωση της χώρας στο διεθνές εμπορικό σύστημα και την εξασφάλιση βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, στο Επιχειρηματικό Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Νιαμέι στο πλαίσιο της υπουργικής επίσκεψης στον Νίγηρα της «Team Europe» για τη στήριξη των χωρών της Αφρικής και ειδικά του Σαχέλ, στο οποίο συμμετείχε εκπροσωπώντας τη χώρα μας.

Έμφαση έδωσε ο κ. Φραγκογιάννης και στις προοπτικές της διμερούς οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας- Νίγηρα, επισημαίνοντας ότι μεγάλος αριθμός ελληνικών προϊόντων, όπως για παράδειγμα οικοδομικά υλικά και καινοτόμα ιατροφαρμακευτικά σκευάσματα, μπορούν να καλύψουν σημαντικές ανάγκες της τοπικής αγοράς.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, γενικότερα, και σε όλες τις επαφές που είχε στο Νιαμέι μετέφερε τη δέσμευση της Ελλάδας -και συνολικά της Ευρώπης- να στηρίξει τις χώρες της Αφρικής στις προσπάθειες που καταβάλλουν για την εξασφάλιση πολιτικής σταθερότητας, βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και ασφάλειας των πληθυσμών.

Ειδικότερα στις πολιτικές συναντήσεις που πραγματοποίησε ο κ. Φραγκογιάννης μαζί με την υφυπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας για θέματα ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και διεθνούς συνεργασίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου και τον Πορτογάλο υφυπουργό Εξωτερικών Francisco Andre, με υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους του Νίγηρα, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα θέματα της εκπαίδευσης, της διαχείρισης των υδάτινων πόρων και της κάλυψης των ενεργειακών αναγκών της χώρας.

Το κλιμάκιο της «Team Europe» πραγματοποίησε επίσης και επισκέψεις σε σχολείο της Νιαμέι, καθώς και σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας υδάτων και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όλα αναπτυξιακά έργα συγχρηματοδοτούμενα από ευρωπαϊκούς πόρους. Στόχος των επισκέψεων ήταν να εκτιμηθεί η κατάσταση και λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων και υποδομών και να προσδιοριστούν οι επιπλέον ανάγκες και τα επόμενα βήματα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στον Νίγηρα, ο κ. Φραγκογιάννης είχε επίσης διμερή συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Hassoumi Massoudou, με τον οποίο συζήτησαν την κατάσταση ασφάλειας στο Σαχέλ και τη Λιβύη, καθώς και διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις. Σε σχέση με τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Νίγηρα, οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην αναγκαιότητα ενδυνάμωσής τους, ιδιαιτέρως στους τομείς των εμπορικών συναλλαγών και της ανάπτυξης ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στον Νίγηρα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ