Νέα
  • ΓΔ: 1461.33 +0.25%
  • Τζίρος: 61,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Market Pass: Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

Tην Τετάρτη θα ανοίξει η πλατφόρμα του vouchers.gov.gr για τις αιτήσεις του Market Pass, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο υπουργός είπε ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι κάτω από το μέσο όρο στην Ευρώπη.

Ωστόσο, είπε, τα προβλήματα ακρίβειας που αντιμετωπίζει η χώρα είναι σοβαρότατα, ενώ αναφέρθηκε στα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για τη στήριξη των εισοδημάτων, όπως τις αυξήσεις στις συντάξεις μετά από δέκα χρόνια, την αποκατάσταση αδικιών για όσους συνταξιούχους δεν είδαν αυξήσεις, τα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και τις αυξήσεις κατώτατου μισθού.

«Η αύξηση του αφορολογήτου δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο σχεδιασμό, είναι ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας», σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης και αναφέρθηκε στον μεγάλο, όπως είπε, στόχο για την επόμενη τετραετία, που είναι «να μπορέσουμε να φθάσουμε τους μισθούς μας στον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Δεν αλλάζουν οι προϋποθέσεις για τους πλειστηριασμούς

Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς επεσήμανε ότι «η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου δεν έχει αλλάξει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες γίνονται πλειστηριασμοί - και αυτή είναι μια σοβαρή παρανόηση. Εκείνο που άλλαξε, είναι ο φορέας που επισπεύδει τους πλειστηριασμούς, δεν αλλάζει ο,τιδήποτε σε ό,τι αφορά την προστασία των καταναλωτών».

Σημείωσε ότι «όλο το νομοθετικό πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς ενεργοποιήθηκε από την προηγούμενη διακυβέρνηση… εμείς, με την ανάληψη της διακυβέρνησης, φέραμε ένα εντελώς καινούριο πλαίσιο προστασίας των ευάλωτων δανειοληπτών. Πρώτον, δίνει την ευκαιρία εξωδικαστικού συμβιβασμού, ήδη 1 δισ. έχει ρυθμιστεί μέσω αυτού. Δεύτερον και πιο σημαντικό, δημιουργείται ένα δίχτυ προστασίας σε όλους τους ευάλωτους μέσω του δημόσιου φορέα που αναλαμβάνει τις κατοικίες τους».

«Ο γνήσια ευάλωτος θα λαμβάνει βεβαίωση ευαλωτότητας και θα προστατεύεται απολύτως», είπε, ενώ με πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομικών θα υπάρξουν άμεσα «σημειακές παρεμβάσεις» στον εξωδικαστικό μηχανισμό, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι περιπτώσεις κατάχρησης.

Με ένα πλαίσιο περαιτέρω προστασίας, θα δημιουργήσουμε την υποχρέωση στο fund, τον servicer ή την τράπεζα να δικαιολογεί το λόγο για τον οποίο δεν δέχεται τη ρύθμιση, είπε.

«Συμπάσχω απολύτως με τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση και προσπαθούμε όλοι και με την ανανέωση της μακροχρόνιας ρύθμισης οφειλών, να βοηθήσουμε».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ