Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στο 1,5 δισ. ο τζίρος νομικών και φορολογικών υπηρεσιών στην Ελλάδα

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Σήμερα εκτιμάται ότι υπάρχουν στην χώρα μας περίπου 1.000 εταιρίες παροχής νομικών και φορολογικών υπηρεσιών με τζίρο 1,5 δισ. ευρώ με τις περισσότερες να είναι προσωποπαγείς και οικογενειακές, με μόλις 40 περίπου από αυτές να έχουν καταγραφεί σε διεθνές επίπεδο. Σε διεθνές επίπεδο η 100η σε μέγεθος με βάση τον τζίρο εταιρία παροχής νομικών υπηρεσιών έχει τζίρο 1 δισ. ευρώ, όσο όλες οι ελληνικές εταιρίες του κλάδου.

Στις προοπτικές αυτές ανάπτυξης του συγκεκριμένου τομέα, που συνδέονται άμεσα με τους αναπτυξιακούς ρυθμούς της οικονομίας, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Ζέπος, Διαχειριστής Εταίρος της Ζέπος & Γιαννόπουλος, σε συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου, με την αφορμή της συμπλήρωσης 130 ετών λειτουργίας της Ζέπος & Γιαννόπουλος, μια από τις μακροβιότερες εταιρείες παροχής νομικών και φορολογικών υπηρεσιών στη χώρα, επισημαίνοντας στην συμβολή της εταιρίας στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

Όπως επισημάνθηκε, συνεργαζόμενη με τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, εξυπηρετώντας όλο το φάσμα των νομικών και φορολογικών αναγκών τους στην Ελλάδα, η Ζέπος & Γιαννόπουλος βρίσκεται διαχρονικά παρούσα στους βασικούς τομείς που κινούν την ελληνική οικονομία στηρίζοντας κάποια από τα μεγαλύτερα έργα και τις συναλλαγές που υλοποιούνται στη χώρα.

H Ζέπος & Γιαννόπουλος, όπως επισημάνθηκε, διαθέτει έναν ισχυρό διεθνή προσανατολισμό, όπως προκύπτει από το προφίλ των πελατών της, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό αποτελούν αλλοδαπές εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με επιχειρηματικά συμφέροντα στην Ελλάδα. Το 55% των υπηρεσιών της τιμολογείται στο εξωτερικό, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη και εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

Η Ζέπος & Γιαννόπουλος, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γεράσιμος Γιαννόπουλος, Συν-Διαχειριστής Εταίρος της Ζέπος & Γιαννόπουλος, εξελίσσεται δυναμικά τα τελευταία χρόνια, έχοντας διπλασιάσει από το 2016 τον κύκλο εργασιών και τον αριθμό του ανθρώπινου δυναμικού της. Με μια ομάδα που, σήμερα, αποτελείται από 118 δικηγόρους, 14 οικονομολόγους και 82 άλλους επαγγελματίες, βρίσκεται στο 3% των μεγαλύτερων εργοδοτών στην Ελλάδα βάσει του αριθμού των εργαζομένων της. Η επένδυση στις υποδομές, το μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και κυρίως, η διαφάνεια αποτελούν τους βασικούς πυλώνες που διέπουν τη λειτουργία του οργανισμού και την καθιστούν ικανή να κινείται σε διεθνές επίπεδο διατηρώντας συνεργασίες με δικηγορικές εταιρείες σε περισσότερες από 75 χώρες. Με γνώμονα τη διαφάνεια, ο οργανισμός έχει υιοθετήσει διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου, επιλέγει να ελέγχεται ετησίως από ορκωτούς λογιστές, ενώ είναι μέλος για την Ελλάδα της Trace International, οργανισμού για την πάταξη της διαφθοράς παγκοσμίως, επισημάνθηκε μεταξύ άλλων.

Αναφορά έγινε επίσης σε ζητήματα που συνδέονται με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και της τεχνητής νοημοσύνης στην παροχή νομικών υπηρεσιών που αλλάζουν καθοριστικά τον τρόπο παροχής υπηρεσιών του κλάδου σε διεθνές επίπεδο κατ' επέκταση και στην χώρα μας, με κάποια χρονική καθυστέρηση λόγω της ελληνικής γλώσσας και της χρήσης από αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ