Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Οι Αμερικανοί «πνίγονται» στο χρέος των πιστωτικών καρτών - Πόσα οφείλουν ανά ηλικία

Πηγή: Pixabay

Εκτοξεύτηκε σε ύψη ρεκόρ, σχεδόν 988 δισεκατομμύρια δολάρια, το χρέος των Αμερικανών σε πιστωτικές κάρτες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed). Οι Αμερικανοί λατρεύουν το «πλαστικό» χρήμα; Είναι μια αλήθεια αυτό, αλλά ο πληθωρισμός που έφτασε σε υψηλό 40 ετών και η ακρίβεια, τους οδήγησε στη μεγαλύτερη χρήση των καρτών για να διατηρήσουν το επίπεδο ζωής τους.  Οι 18χρονοι Αμερικανοί χρωστούν κατά μέσο όρο 2.900 δολάρια, ενώ οι μεσήλικες περί τα 8.000.

«Καθώς ο πληθωρισμός αυξήθηκε σε υψηλά επίπεδα σχεδόν 40 ετών, πολλοί καταναλωτές χρησιμοποίησαν την πίστωση για να βοηθήσουν στη διαχείριση του προϋπολογισμού τους, οδηγώντας σε χρέος ρεκόρ», δήλωσε η Michele Raneri, αντιπρόεδρος έρευνας και συμβουλευτικής στις ΗΠΑ της TransUnion, στην έκθεση της TransUnion "Q1 2023 Credit Industry Insights Report".

Κατά μέσο όρο, οι Αμερικανοί έχουν περίπου 5.733 δολάρια χρέος από πιστωτικές κάρτες, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της TransUnion. Αλλά όταν αναλύεται ανά ηλικία, οι περισσότεροι οφείλουν περισσότερα από αυτά.

Πηγή: Pixabay

Οι μεσήλικες χρωστούν περισσότερα

Οι ηλικίες μεταξύ 40 και 49 ετών κατέχουν κατά μέσο όρο περίπου 7.600 δολάρια σε χρέος πιστωτικών καρτών - το υψηλότερο από κάθε ηλικιακή κατηγορία, σύμφωνα με τα στοιχεία της TransUnion που δόθηκαν στο CNBC Make It.

«Οι γενιές Gen Xers μπορεί να πιεστούν ιδιαίτερα από το χρέος των πιστωτικών καρτών επειδή πιέζονται από την ακρίβεια αυτή την περίοδο», δήλωσε στο CNBC ο Τεντ Ρόσμαν, αναλυτής του κλάδου στο Bankrate.com. «Μπορεί να βρίσκονται ανάμεσα στη φροντίδα των ηλικιωμένων γονέων και στην ανατροφή των δικών τους παιδιών - ίσως ακόμη και στη φοίτησή τους στο κολέγιο».

Από την άλλη πλευρά, οι νεότεροι χρήστες πιστωτικών καρτών μεταξύ 18 και 29 ετών έχουν περίπου 2.900 δολάρια χρέος, σύμφωνα με τα στοιχεία της TransUnion. Αυτό είναι κατανοητό, δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αυτής της ηλικιακής ομάδας μόλις αρχίζουν να χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες.

Ακολουθεί το μέσο ποσό χρέους πιστωτικών καρτών που έχουν οι Αμερικανοί σε κάθε ηλικία, σύμφωνα με την TransUnion.

Το υψηλά επιτόκια ανεβάζουν το χρέος των πιστωτικών καρτών 

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν περισσότερα χρέη γιατί το υπόλοιπο τους κοστίζει περισσότερο από ποτέ, οόγω επιτοκίων», λέει ο Ρόσμαν στο CNBC Make It.

Το να μην εξοφλείτε πλήρως το λογαριασμό της πιστωτικής σας κάρτας κάθε μήνα έχει γίνει πιο δαπανηρό. Τα επιτόκια κυμαίνονται σήμερα λίγο πάνω από το 20%, σύμφωνα με την ανάλυση της Bankrate στις 31 Μαΐου. Πέρυσι τέτοια εποχή, τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών ήταν κατά μέσο όρο γύρω στο 16%.

Αυτό οφείλεται στις πολυάριθμες αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ από τον Μάρτιο του 2022. Δεδομένου ότι η αύξηση των επιτοκίων καθιστά τον δανεισμό χρημάτων πιο ακριβό για τους καταναλωτές, η Fed συνέχισε να τα αυξάνει σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει τον πληθωρισμό.

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ