Νέα
  • ΓΔ: 1451.51 +0.32%
  • Τζίρος: 27,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο: Αυξήσεις στο Δημόσιο, market pass, νέο αφορολόγητο

Αναρτήθηκε στη δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και έχει τον τίτλο: «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων και της οικογένειας».

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και συμπληρωματικός προυπολογισμός ύψους 700 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με όσα είπε πριν λίγο στην ΕΡΤ ο Κ. Χατζηδακης, το μεγαλύτερο κομμάτι του πρόσθετου προϋπολογισμού θα κατευθυνθεί στις πρόσθετες δαπάνες του νομοσχεδίου (π.χ. market pass), ενώ 200 εκατ. θα πάνε σε πρόσθετα αιτήματα από νοσοκομεία και συγκοινωνιακούς φορείς και 100 εκατ. για επιπλέον δαπάνες για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Θυμίζουμε ότι το νομοσχέδιο (δείτε το ολόκληρο εδώ) περιλαμβάνει σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, και μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών με αύξηση του αφορολόγητου, μείωση φόρων και εισοδηματικές ενισχύσεις για νέους, οικογένειες, μισθωτούς, συνταξιούχους και ιδιοκτήτες ακινήτων.

Το συνολικό ύψος των παρεμβάσεων είναι 1,1 δισ. ευρώ το χρόνο (δηλαδή 4,4 δισ. για την επόμενη τετραετία), ενώ επιπλέον 385 εκατ. ευρώ είναι το όφελος από τις ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από φέτος.

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ της «Η» για το νομοσχέδιο.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ