Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κομισιόν: Βουτιά της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

Κομισιόν / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Υποχώρησε τον Σεπτέμβριο ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην Ελλάδα, ο δείκτης μειώθηκε στις 108 μονάδες από 111,2 τον Αύγουστο, ενώ στην Ευρωζώνη μειώθηκε στις 93,3 από 93,6 μονάδες, αντίστοιχα.

Η υποχώρηση του δείκτη στην Ελλάδα οφείλεται κυρίως στη μεγάλη επιδείνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, με τον σχετικό δείκτη να μειώνεται στις -45 από -35,4 μονάδες τον Αύγουστο, αντανακλώντας αυξημένες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά σε περίοδο μεγάλης ακρίβειας και υψηλών επιτοκίων.

Πτωτικά κινήθηκε και ο δείκτης εμπιστοσύνης στη βιομηχανία (στις -1,3 από 3,4 μονάδες) και στον κατασκευαστικό τομέα (στις -15,2 από -8,1 μονάδες).

Αντίθετα, η εμπιστοσύνη αυξήθηκε ελαφρά στον τομέα των υπηρεσιών (στις 36,8 από 36,4 μονάδες) και στο λιανικό εμπόριο (στις 29,6 από 24,9 μονάδες).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ