Νέα
  • ΓΔ: 1457.74 +0.74%
  • Τζίρος: 97,96 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Λουξεμβούργο ο Κ. Χατζηδάκης για Eurogroup και ECOFIN - Η ατζέντα

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, όπου θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και ECOFIN.

Σήμερα θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του Eurogroup, όπου η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τον Διατλαντικό Οικονομικό Διάλογο, παρουσία της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν. Θα συζητηθούν, επίσης, το μέλλον των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών, το ψηφιακό ευρώ, η συμβολή των σχεδίων ανάπτυξης και ανθεκτικότητας στην επίτευξη των οικονομικών προτεραιοτήτων της ευρωζώνης και τα αποτελέσματα της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ που διεξήχθη στο Μαρακές.

Διαβάστε επίσης: Eurogroup: Με συμμετοχή της Γέλεν η συνεδρίαση - Ποια είναι η ατζέντα

Την Τρίτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του ECOFIN, με βασικό θέμα συζήτησης τη μεταρρύθμιση των κανόνων οικονομικής διακυβέρνησης. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει, επίσης, ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συζήτηση για τον οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία και συντονισμό των ευρωπαϊκών θέσεων ενόψει της 28ης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα (COPS28), που θα διεξαχθεί στο Ντουμπάι. 

    Στο περιθώριο των συνεδριάσεων, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ