Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Υπερταμείο -1ο Growthfund Summit: Το νέο επιχειρηματικό μοντέλο - Συνδέοντας δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Το Υπερταμείο ανιχνεύει το αύριο της επιχειρηματικότητας μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα συζητήσεων με τη συμμετοχή κρατικών αξιωματούχων, εκπροσώπων της ελληνικής επιχειρηματικότητας, θεσμικών φορέων και εκπροσώπων της διοίκησης του Υπερταμείου και θυγατρικών του, σε εκδήλωση σήμερα στο Μικρό Χρηματιστήριο.

Το Υπερταμείο, αναδεικνύοντας τον ρόλο του ως το Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο, διοργανώνει το πρώτο Growthfund Summit και υποδέχεται κρατικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικότητας και θεσμικούς φορείς, με στόχο να σκιαγραφήσουν την πορεία προς ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο και τη σύνδεση, στο πλαίσιο αυτό, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Δείτε live το συνέδριο

Τα κρίσιμα ζητήματα της ανάπτυξης, των μεταρρυθμίσεων, των επενδύσεων, της πράσινης μετάβασης, της χρηματοδότησης, της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, καθώς και ο ρόλος της βιωσιμότητας και της ψηφιοποίησης, θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο των συζητήσεων εστιάζοντας στη σύνδεση του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων.

  • Δείτε εδώ το πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα των ομιλιών
  • Το microsite του 1ου Συνεδρίου του Υπερταμείου: https://growthfund-summit.gr/

Την εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου στις 10:00, θα απευθύνει ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο συνδυασμός της ανάπτυξης με την αποτελεσματικότητα στην πορεία προς ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο θα απασχολήσει την πρώτη συζήτηση του συνεδρίου, ενώ θα ακολουθήσει η συζήτηση σχετικά με τη χρηματοδότηση της οικονομίας στην οποία θα λάβει μέρος ο Δημήτρης Σκάλκος, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί ο ρόλος του Χρηματιστηρίου ως εργαλείο ανάπτυξης, ενώ επίσης θα αναλυθεί η ιδιαίτερη σημασία του κλάδου των logistics για την ελληνική οικονομία, με τη συμμετοχή του Γιάννη Ξιφαρά, Γενικού Γραμματέα Μεταφορών.

Στο Fireside Chat, ο Θανάσης Κοντογεώργης, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και ο Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, θα εστιάσουν στα κρίσιμα ζητήματα των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης καθώς και στον ρόλο των δημοσίων εταιρειών.

Ο τομέας των υποδομών θα εστιάσει στα μεγάλα έργα που αλλάζουν τη χώρα, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Υποδομών, Νικόλαου Ταχιάου. Θα εξεταστούν επίσης τα ζητήματα των απαραίτητων θεσμικών και επιχειρησιακών μεταρρυθμίσεων και ο ρόλος της εταιρικής διακυβέρνησης, με έναν χαιρετισμό από την Υφυπουργό Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η πορεία προς την ψηφιοποίηση στην επόμενη μέρα για τη χώρα μας, με τη συμμετοχή στη συζήτηση του Υφυπουργού Ψηφιακής
Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνου Κυρανάκη.

Το συνέδριο θα κλείσει με δύο συζητήσεις, η μία θα αφορά στον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η αξιοποίηση της δημοσίας περιούσιας στην τουριστική ανάπτυξη, στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, και η δεύτερη και τελευταία της ημέρας, στις στρατηγικές ESG στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ