Νέα
  • ΓΔ: 1446.13 -0.23%
  • Τζίρος: 24,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΜΙΔΑ: Επιστολή προς ΑΑΔΕ για υποβολή δήλωσης στοιχείων μισθώσεων ακινήτων, χωρίς πρόστιμο

ενοίκια
Πηγή: Eurokinissi

Την χωρίς πρόστιμο δυνατότητα υποβολής δηλώσεων στην εφαρμογή των μισθώσεων ακινήτων της ΑΑΔΕ, των πληροφοριακών στοιχείων μισθώσεων ακινήτων, τροποποιήσεων και λύσεων, μέχρι και την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των εφετινών φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος, ζήτησε με επιστολή της προς το Διοικητή της ΑΑΔΕ η ΠΟΜΙΔΑ, προκειμένου, όπως αναφέρει, οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ορθά τα ενοίκια του 2023, να μπορέσουν να αποκαταστήσουν την ακριβή εικόνα των μισθωτηρίων συμβολαίων τους σε σχέση με τα δηλούμενα εισοδήματά τους.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή

Ενταύθα

Αθήνα, 11.6.2024

ΘΕΜΑ: Αίτημα ΠΟΜΙΔΑ για προθεσμία υποβολής δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μισθώσεων ακινήτων.

Αξιότιμε κε Διοικητά

Εν όψει της σύνταξης των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος 2023, πολλά μέλη μας μας ενημερώνουν ότι ενώ δηλώνουν ορθά τα εισπραχθέντα μισθώματά τους, εν τούτοις διαπιστώνουν ότι δεν έχουν αναρτήσει στην εφαρμογή των Μισθώσεων Ακινήτων είτε τροποποιητικές δηλώσεις (παρατάσεις – αυξομειώσεις ενοικίων), είτε λύσεις μισθώσεων. Επίσης επί μισθώσεων που συνεχίζουν να τρέχουν, δεν εγνώριζαν ότι έπρεπε να προβούν σε τυπική λύση τους όταν συνέβη κάποια μεταβολή στο πρόσωπο είτε των εκμισθωτών είτε των ενοικιαστών, και δήλωση της ίδιας μίσθωσης ως δήθεν «νέας», πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να επιλυθεί εκ μέρους σας το συντομότερο, όπως κατ΄επανάληψη σας έχουμε επισημάνει.

Για τους παραπάνω λόγους, και προς διευκόλυνση των φορολογουμένων αλλά και των υπηρεσιών σας, ώστε να μην χρειαστεί να ασχοληθούν με θέμα χωρίς ελεγκτικό αντικείμενο, σας παρακαλούμε με απόφασή σας να επιτρέψετε την χωρίς πρόστιμο υποβολή δηλώσεων στην εφαρμογή των μισθώσεων ακινήτων της ΑΑΔΕ, των πληροφοριακών στοιχείων μισθώσεων ακινήτων, τροποποιήσεων και λύσεων, μέχρι και την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των εφετινών φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος, ώστε οι φορολογούμενοι να αποκαταστήσουν την ακριβή εικόνα των μισθωτηρίων συμβολαίων τους σε σχέση με τα δηλούμενα εισοδήματά τους.

Με εξαιρετική εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γεν. Γραμματεύς

Στράτος Παραδιάς                                                                  Τάσος Βάππας

Δικηγόρος Α.Π. - Πρόεδρος UIPI                                             Δικηγόρος Α.Π. - υ.Δ.Ν.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ