Νέα
  • ΓΔ: 820.45 +0.16%
  • Τζίρος: 23,24 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ηρακλής 2: Πράσινο φως από την Κομισιόν

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

H Ελλάδα εξασφάλισε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το σχέδιο «Ηρακλής 2», του πλαισίου δηλαδή για τη μείωση των «κόκκινων» τραπεζικών δανείων.  H έγκριση της Κομισιόν δίνεται στη βάση ότι δεν θα υπάρξει καμία κρατική βοήθεια.  

«Καλωσορίζω την παράταση του σχεδίου Ηρακλής, το οποίο είχε ήδη μεγάλη επιτυχία στη παροχή μίας εναρμονισμένης με την αγορά λύσης για τη μετακίνηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τους ισολογισμούς των ελληνικών τραπεζών, χωρίς τη χορήγηση βοήθειας ή τη στρέβλωση του ανταγωνισμού», δήλωσε η Επίτροπος για τον Ανταγωνισμό, Margrethe Vestager, σε ανακοίνωσή της.

Οπως είχε γράψει η «Η» το νέο πρόγραμμα τιτλοποιήσεων θα δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες να ολοκληρώσουν την τελευταία φάση εξυγίανσής τους όσον αφορά τα προβληματικά ανοίγματα. Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στο πρόγραμμα «Ηρακλής 2» θα συμμετάσχει η Τράπεζα Πειραιώς με δύο τιτλοποιήσεις των 12 δισ. ευρώ. Επίσης, η Εθνική Τράπεζα υπολογίζει να πάρει μέρος με τιτλοποίηση κόκκινων δανείων 1,5 δισ. ευρώ.

Τα υπόλοιπα ποσά του «Ηρακλής 2» αναμένεται να τα μοιραστούν Alpha Bank και Eurobank με τιτλοποιήσεις γύρω στα 2 και 3,1 δισ. ευρώ αντίστοιχα. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ