Νέα
  • ΓΔ: 870.57 +1.29%
  • Τζίρος: 2,02 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Attica Bank: Ξεκινούν διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές για την ΑΜΚ

Η Attica Bank θα συμμετέχει στο εξοικονομώ-αυτονομώ
Πηγή: Intime

Διαπραγματεύσεις διάρκειας δεκαπέντε ημερών ξεκινάνε οι σύμβουλοι της Αttica Bank, η Axia Ventures και η Euroxx, με τους επενδυτές που εκδήλωσαν κατ’ αρχήν ενδιαφέρον και κατάθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές ώστε να «μπουν» στην ΑΜΚ της τράπεζας.

Στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank «παρουσιάστηκαν» οι προτάσεις που υποβλήθηκαν, ο αριθμός των οποίων είναι …ασαφής καθώς οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 4+2. Πηγές με γνώση του θέματος ανέφεραν ότι η παρουσία δεν ήταν αναλυτική σε ότι αφορά το περιεχόμενο αλλά και την ταυτότητα/ονόματα των εν δυνάμει επενδυτών. Φυσικά γνώση των εξελίξεων έχει η Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομικών ωστόσο τα πάντα γίνονται υπό άκρα μυστικότητα.

Με δεδομένο ότι ο SSM έχει δώσει προθεσμία μέχρι αύριο για να καταθέσει η Attica Bank τεκμηριωμένο πλάνο κάλυψης του κεφαλαιακού ελλείμματος, είναι βέβαιο ότι έχει υποβληθεί αίτημα παράτασης ώστε να διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις των συμβούλων της τράπεζας με τους κατ’ αρχήν ενδιαφερόμενους επενδυτές και να αξιολογηθούν όλες οι παράμετροι και οι όροι των προτάσεων τους.

Σημειώνεται εξάλλου ότι το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση να αναστείλει την προγραμματισμένη για αύριο, 30 Σεπτεμβρίου εισαγωγή των warrants στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς εκκρεμεί  το σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο. Το ΔΣ θα καθορίσει νέα ημερομηνία σε συνδυασμό με την έγκριση του ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το πιθανότερο πάντως είναι οι τίτλοι να μετατραπούν σε μετοχές που θα μεταβιβαστούν στο ΤΧΣ και το οποίο θα κατέχει το 68% της Attica Bank.

►Attica Bank: Eκλεισε το VDR - 4 έως 6 προσφορές από επενδυτές - Τι θα γίνει με την ΑΜΚ

►Attica Bank: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία τιτλοποίησης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων «Omega»

Η ανακοίνωση της Attica Bank

Πριν από λίγη ώρα η Attica Bank σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση που εξέδωσε υπογραμμίζει ότι «Δεδομένης της κυκλοφορίας διάφορων δημοσιευμάτων στον τύπο (περιλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού) σχετικά με την Attica Bank, επισημαίνεται για άλλη μία φορά ότι για την έγκυρη και πλήρη πληροφόρησή τους οι επενδυτές θα πρέπει να βασίζονται αποκλειστικά στις επίσημες ανακοινώσεις της Attica Bank. Η Attica Bank θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την πορεία και εξέλιξη της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου καθώς και για την διαδικασία εισαγωγής προς διαπραγμάτευσης των τίτλων δικαιωμάτων κτήσης μετοχών»

Αναλυτικά η ανακοίνωση προς ενημέρωση των επενδυτών αναφορικά με  «α) τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για τους σκοπούς της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, και β) την ημερομηνία εισαγωγής προς διαπραγμάτευση στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χ.Α. των παραστατικών τίτλων που έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο υλοποίησης των προβλέψεων του άρθρου 27Α του ν. 4172/2013 («DTC»)».

Στο πλαίσιο αυτό, η Attica Bank ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τις ακόλουθες εξελίξεις:

Α. Στο πλαίσιο της εξουσίας που παρασχέθηκε από τις Γενικές Συνελεύσεις της 07.07.2021 & 15.09.2021 στο Δ.Σ. για λήψη απόφασης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της προπαρασκευαστικής διαδικασίας που διενεργείται από την Τράπεζα για τους σκοπούς της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, με τη συνδρομή των συμβούλων της, «AXIA Ventures Group Ltd» και «EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.» και των νομικών γραφείων Orrick Herrington & Sutcliffe LLP (αλλοδαπό δίκαιο) και Ποταμίτης – Βεκρής (Ελληνικό Δίκαιο). Η φάση αυτή περιλάμβανε και την πρόσκληση προς επενδυτές για υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας. Μετά από την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, ελήφθησαν εμπιστευτικές επιστολές εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σε μη δεσμευτική βάση, από επενδυτές εγνωσμένου κύρους, γεγονός που αποτελεί επιβεβαίωση της στήριξης στο επιχειρηματικό σχέδιο της Τράπεζας και την υλοποίηση αυτού από τη Διοίκησή της. Η Attica Bank, με την υποστήριξη των συμβούλων της, θα προβεί σε έλεγχο, περαιτέρω διευκρίνιση και αξιολόγηση των μη δεσμευτικών προσφορών και των επιμέρους στοιχείων τους προκειμένου να σχεδιαστεί η επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της, που θα εγκριθεί από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

 Β. Καθόσον μέχρι και σήμερα εκκρεμεί η έγκριση του απαιτούμενου από τον Κανονισμό (ΕΕ) 2017/1129 Ενημερωτικού Δελτίου για την εισαγωγή στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών των 16.541.878 τίτλων δικαιωμάτων κτήσεως κοινών μετοχών που εκδόθηκαν από την Τράπεζα στο πλαίσιο υλοποίησης των προβλέψεων του άρθρου 27Α του ν. 4172/2013 καθώς και των σχετικών διατάξεων της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου υπ’ αριθμ. 28/06.07.2021, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ. 34/25-08-2021 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας κατά τη συνεδρίασή του της 29-09-2021 αποφάσισε την αναστολή της ημερομηνίας εισαγωγής των τίτλων στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών προς διαπραγμάτευση. Η νέα ημερομηνία εισαγωγής των τίτλων θα καθοριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, σε συνδυασμό με την έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ