Νέα
  • ΓΔ: 875.67 -0.81%
  • Τζίρος: 16,98 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Attica Bank-ΑΜΚ: Δύο νέες προσφορές αλλάζουν τα δεδομένα - Παράταση στην αγωνία

Η Attica Bank θα συμμετέχει στο εξοικονομώ-αυτονομώ
Πηγή: Intime

Παρατείνεται η αγωνία για την Attica Bank, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας αποφάσισε να δώσει επιπλέον χρόνο στους συμβούλους της, την Αxia Ventures και τη Εuroxx, ώστε να ολοκληρώσει την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών, καθώς υπήρξαν... βελτιωτικές κινήσεις.

Βελτιωμένες δεσμευτικές προσφορές

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο βελτιωμένες δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν από τα σχήματα Ellington-ΤΜΕΔΕ και Bain-JC Flowers, που ζητούν την είσοδό τους στην Αttica Bank σε δύο φάσεις, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται εντός εξαμήνου.

Η πρόταση Ellington-TMEΔΕ, σύμφωνα με πηγές, προβλέπει συμμετοχή 80 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ των 240 εκατ. ευρώ και, σε δεύτερο χρόνο, έκδοση ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου σε μετοχές ύψους 100 εκατ. ευρώ και ανάληψη του πλήρους ελέγχου της Attica Bank. Αντίστοιχη είναι και η λογική -αυτή των δύο φάσεων- της κοινοπραξίας Bain-JC Flowers.

Ετσι, στην ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου (3/11/21), η τράπεζα αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να συνεχιστούν διά των συμβούλων οι συζητήσεις με τους εν λόγω ιδιώτες επενδυτές με σκοπό την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών, ώστε το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού εξετάσει συνολικά τις εναλλακτικές δυνατότητες για την άντληση νέων κεφαλαίων, να αποφασίσει τους βέλτιστους για την τράπεζα όρους της αύξησης».

Ενημερώθηκε το ΤΧΣ

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που κατέχει το 68,2% της τράπεζας, ενημερώθηκε από τους συμβούλους της Αttica Bank για τα περιεχόμενο των βελτιωμένων δεσμευτικών προσφορών και πλέον περιμένει την εξέλιξη των συζητήσεων και την ολοκλήρωση της αξιολόγησής τους. Δεδομένο είναι πάντως ότι στην πρώτη φάση, αυτή της ΑΜΚ των 240 εκατ. ευρώ, το ΤΧΣ θα σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος καθώς θα εισφέρει περί τα 180 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το κεφαλαιακό άνοιγμα της Attica εκτιμάται ότι είναι μεγαλύτερο των 240 εκατ. ευρώ, καθώς το ΑQR που έχει διεξαγάγει η ΤτΕ έχει ανεβάσει σημαντικά τον «λογαριασμό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία (εφεξής η "Τράπεζα") ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας στις 03.11.2021 πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και ανάλυση από τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους, "AXIA Ventures Group Ltd" και "EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ." σε συνεργασία με το νομικό σύμβουλο γραφείο Ποταμίτης – Βεκρής των δεσμευτικών προσφορών των ιδιωτών επενδυτών που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην αύξηση του μετοχικού
κεφαλαίου της Τράπεζας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να συνεχιστούν δια των συμβούλων οι συζητήσεις με τους εν λόγω ιδιώτες επενδυτές με σκοπό την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών, ώστε το Διοικητικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του που ορίστηκε για τις 05.11.2021, αφού εξετάσει συνολικά τις εναλλακτικές δυνατότητες για την άντληση νέων κεφαλαίων, να αποφασίσει τους βέλτιστους για την Τράπεζα όρους της αύξησης
του μετοχικού κεφαλαίου.

Η Attica Bank θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την πρόοδο της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με επόμενες ανακοινώσεις της.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ