Νέα
  • ΓΔ: 798.11 -2.44%
  • Τζίρος: 58,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εθνική Ασφαλιστική: Η πώληση στη CVC πάει για μετά το Μάρτιο

Εθνική Ασφαλιστική

Μετά τον Μάρτιο του 2022 θα ολοκληρωθεί το deal Εθνικής Τράπεζας – CVC για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς παραμένει στο μικροσκόπιο της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp), στην οποία έφτασαν το περασμένο φθινόπωρο καταγγελίες από νυν και... μελλοντικούς ανταγωνιστές της CVC.

Δεν ανησυχούν στην ΕΤΕ

Και αυτό γιατί το fund με την απόκτηση του 90,01% της Εθνικής Ασφαλιστικής θα γίνει και πάροχος ασφαλιστικών προϊόντων υγείας, ενώ ήδη είναι πάροχος υπηρεσιών υγείας καθώς μέσω της Hellenic Health έχει το Metropolitan, το «Υγεία», το «Μητέρα», το «Λητώ», το Creata Interclinic κ.λπ.

Ετσι η DG Comp καλείται να αποφανθεί αν η απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής από το CVC θα δημιουργούσε στρεβλώσεις και θα επηρέαζε τον υγιή ανταγωνισμό στον κλάδο.

Στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας πάντως δεν ανησυχούν για την τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας, όπως φάνηκε στην ενημέρωση των αναλυτών στα τέλη Νοεμβρίου, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 9μήνου. Ωστόσο, στους αμέσως επόμενους μήνες θα φανεί αν η DG Comp θα θέσει συγκεκριμένους όρους/δεσμεύσεις προς τον αγοραστή, τη CVC, ώστε να διαφυλάξει την ομαλή λειτουργία της αγοράς. Αυτό ωστόσο δεν πρόκειται να αλλάξει την ουσία της συμφωνίας, όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς.

Απεργούν οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής

Οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής από την πλευρά τους θα κάνουν ποδαρικό με 48ωρη απεργία στις 3 και 4 Ιανουαρίου, δηλαδή τις δύο πρώτες ημέρες που θα έχει λήξει η ισχύουσα συλλογική σύμβαση και θα τεθεί σε ισχύ η τρίμηνη μετενέργειά της, η λήξη της οποία θα... συμπέσει με την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Γι’ αυτό τον λόγο δεν φαίνεται ιδιαίτερα εύκολο να αναλάβει δεσμεύσεις η διοίκηση της Εθνικής.

Στη χθεσινή του ανακοίνωση ο Σύλλογος αναφέρει: «Η διοίκηση και ο μέτοχος, τωρινός και επόμενος, θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να επιβάλλει σε καμία περίπτωση στους εργαζόμενους ατομικές συμφωνίες. Θα πρέπει να καταλάβει ότι ομαδικές απολύσεις δεν μπορούν να περάσουν έτσι. Θα πρέπει να καταλάβει ότι με τον πληθωρισμό να τρέχει με 5%, οι λογικές αυξήσεις είναι μονόδρομος».

Για τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των εργαζομένων μπροστά στην είσοδο της εταιρείας τηρώντας τα μέτρα προστασίας και τις αποστάσεις.

Τα αιτήματα του συλλόγου είναι:

  • Υπογραφή διετούς Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης και Ε.Κ.Ε. στο πλαίσιο των ήδη υφισταμένων με λελογισμένες αυξήσεις.
  • Αυξήσεις αποδοχών των συναδέλφων που εργάζονται μέσω τρίτων εταιρειών, ώστε να υπάρξουν ανθρώπινοι μισθοί στο 1/3 του προσωπικού της εταιρείας μας.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος, οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση για απεργία, στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, είναι:

  • Η συνεχιζόμενη πλήρης αδιαλλαξία της διοίκησης να διαπραγματευτεί με διάθεση συναίνεσης με τους εργαζόμενους.
  • Η υπεύθυνη στάση του συλλόγου να μην κλείσει την εταιρεία τις ημέρες που τα δίκτυα πωλήσεων δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για το παραγωγικό κλείσιμο της χρονιάς, σεβόμενοι εμείς, αφού δεν το κάνει η εταιρεία, την αγωνία και την προσπάθειά τους.
  • Δεν στρεφόμαστε απέναντι στους πελάτες μας, που είναι η μεγάλη δύναμη της εταιρείας μας. 
https://www.imerisia.gr/oikonomia/trapezes/30686_ethniki-trapeza-300-stin-etheloysia-me-apozimiosi-eos-180000-eyro

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ