Νέα
  • ΓΔ: 779.68 -3.32%
  • Τζίρος: 79,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Β. Ψάλτης-Αlpha Bank: To 2022 έτος αλλαγής για την τράπεζα και την οικονομία

Βασίλης Ψάλτης, CEO της Αlpha Bank

Την πεποίθησή του ότι αυτό είναι το τελευταίο κύμα πανδημίας εκφράζει ο CEO της Αlpha Bank, κ. Βασίλης Ψάλτης στο μήνυμα του προς του εργαζόμενους για την νέα χρονιά, που θα είναι μια ακόμα χρονιά προκλήσεων για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και φυσικά για τον ομιλο της Alpha Bank. To 2022, όπως αναφέρει είναι έτος αλλαγής και ανάπτυξης για την τράπεζα και την ελληνική οικονομία.

«Για την Alpha Bank αυτή η αλλαγή δεν επιβάλλεται από τη συγκυρία, αλλά αποτελεί συνειδητή επιλογή, απότοκο της επικοινωνίας και της αλληλεπίδρασης μαζί σας. Οπως γνωρίζετε, η Τράπεζα επιχειρεί με συνέπεια να συγκεντρώνει τις ιδέες και τις προτάσεις σας για τον τρόπο λειτουργίας μας. Προσωπικά, μέσα από τις περιοδείες μου στην επικράτεια, στους Πελάτες και τα Καταστήματά μας, γίνομαι αποδέκτης πλούσιων σκέψεων για έναν Ευέλικτο, κοινωνικά Ευαίσθητο και, κυρίως, Αποτελεσματικό οργανισμό», σημειώνει ο κ. Βασίλης Ψάλτης και θέτει τους στόχους για την χρονιά που μόλις ξεκίνησε: πελάτης στο επίκεντρο με στόχο να αποτελέσει η τράπεζα τον βασικό χρηματοοικονομικό σύμβουλο, οικοδόμηση μια τράπεζας που είναι εξωστρεφής και καινοτόμος και που μέσα από την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών θα βελτιώνει διαρκώς τα επίπεδα παραγωγικότητας και κερδοφορίας και θα δημιουργία αξία για το προσωπικό και τους μετόχους της.

Διαμόρφωση μίας νέας κουλτούρας

«Βασική μας επιδίωξη, εν τέλει, είναι η διαμόρφωση μίας νέας κουλτούρας που θα καθορίζει τον τρόπο εργασίας μας, αλλά και τη σχέση μας με τον κόσμο γύρω μας. Οφείλουμε να αναδείξουμε την Alpha Bank σε έναν χρηματοπιστωτικό φορέα που θα είναι πλήρως συντονισμένος με τη δυναμική που αναπτύσσεται στην Κοινωνία, θα στηρίζει ενεργά την Πρόοδο των πολιτών και των επιχειρήσεων, θα κάνει υπερήφανους όσους εργάζονται σε αυτόν και, τελικά, θα αποτελεί τον πλέον ελκυστικό εργοδότη για ταλαντούχους νέους και νέες που επιθυμούν να συμβάλλουν στη νέα εποχή της Τράπεζάς μας», τονίζει στο μήνυμα του ο κ. Ψάλτης. Και προσθέτει ότι σε ένα έτος εντεινόμενου ανταγωνισμού μεταξύ των τραπεζικών ιδρυμάτων, απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη πρωτοβουλία, προνοητικότητα και ταχύτητα.

Αναφερόμενος στον απολογισμό του 2021 ο CEO του ομίλου σημειώνει πως «οι οικονομικές κρίσεις της περασμένης δεκαετίας και η πανδημία μας έχουν κάνει πιο δυνατούς και πιο ανθεκτικούς. Καταφέραμε, έτσι, παρά τη συγκυρία, να υλοποιήσουμε μία σειρά από στρατηγικές μας επιλογές, διαμορφώνοντας την Alpha Bank του Μέλλοντος», τονίζει και αναφέρει μια σειρά ορόσημων, όπως η ολοκλήρωση σειράς συναλλαγών που περιόρισε κατά 14 δισ. ευρώ τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΜΕΑ), ή κατά 26 ποσοστιαίες μονάδες, την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αναπτυξιακού χαρακτήρα αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά από 12 χρόνια κρίσης, τις επιτυχής νέες εκδόσεις, τις επιχειρησιακές αλλαγές και τομές για την βελτίωση προοπτικών κερδοφορίας της Alpha, όπως οι συμφωνίες με τη Nexi για τις κάρτες, με την Davidson Kempner/Cepal για τη διαχείριση ΜΕΔ, η πώληση της θυγατρικής στην Αλβανία κ.ά.

Το μήνυμα του CEO της Alpha Bank κλείνει με ευχές για υγεία, αντοχές και δημιουργικότητα για τη νέα χρονιά και την προτροπή για τήρηση με συνέπεια όλων των μέτρων προστασίας. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ