Νέα
  • ΓΔ: 1441.33 -0.06%
  • Τζίρος: 21,40 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurobank: 8 στους 10 εργαζόμενους επέλεξαν την τηλεργασία

Το υβριδικό μοντέλο εργασίας επέλεξε η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων της Εurobank καθώς 8 στους 10 εργαζόμενους αποφάσισε να δουλεύει 2 ή κατ' εξαίρεση 3 φορές την εβδομάδα από το σπίτι του με τηλεργασία, με την τράπεζα να καλύπτει το κόστος που προκαλείται στον εργαζόμενο.

Ειδικότερα, από τους περίπου 6.500 εργαζόμενους της Εurobank δυνατότητα να «μπουν» στο υβριδικό μοντέλο είχαν οι περίπου 3.500, καθώς εξαιρούνταν περίπου οι 3.000 υπάλληλοι του δικτύου και όσοι συναλλάσσονται με πελάτες.

Ετσι, 2.800 θα εργάζονται 2 μέρες τη βδομάδα από το σπίτι, με το εύρος συμμετοχής στο υβριδικό μοντέλο εργασίας ανά γενική διεύθυνσης να κυμαίνεται από 75%-95%.

Η Eurobank έγινε η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που εφαρμόζει, σε σταθερή βάση, το συνδυασμό εργασίας από το γραφείο και εργασίας από το σπίτι (work@home | work on premises) για το προσωπικό της.

Το νέο, phygital εργασιακό μοντέλο, ξεκίνησε από την 24η Ιουνίου (δόθηκε και μια μικρή παράταση μέχρι την 1η Ιουλίου) και η συμμετοχή των εργαζομένων είναι οικειοθελής.

Στόχος, όπως είχε τονίσει ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας είναι να δημιουργηθούν πιο ποιοτικές συνθήκες για τους εργαζόμενους στοχεύοντας σε μια νέα ισορροπία που θα κάνει το προσωπικό της τράπεζας πιο αποδοτικό και αποτελεσματικό.

 Στο πλαίσιο του Υβριδικού Μοντέλου εργασίας προβλέπεται η δυνατότητα ψηφιακής αποσύνδεσης των εργαζομένων από το σύστημα, έτσι ώστε να διαφυλάσσεται ο προσωπικός χρόνος εκτός ωραρίου εργασίας, καθώς και κατά τη διάρκεια των αδειών τους. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ