Νέα
  • ΓΔ: 1035.72 +1.41%
  • Τζίρος: 46,74 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τράπεζα Πειραιώς: Ενδιαφέρον για εξαγορά του 27% της τράπεζας από ΙΟΝ Group

Πηγή: Eurokinissi

Κατ’ αρχήν ενδιαφέρον για την απόκτηση του 27% της τράπεζας Πειραιώς, δηλαδή, την απόκτηση του συνόλου των μετοχών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), φέρεται να έχει εκδηλώσει η ΙΟΝ Group, με έδρα την Ιταλία, που δραστηριοποιείται τον κλάδο της πληροφορικής και της τεχνολογίας.

Ωστόσο, όπως υπενθύμιζαν πηγές του ΤΧΣ, ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες σε ό,τι αφορά την αποεπένδυση του Ταμείου από τις ελληνικές τράπεζες μέχρι το τέλος του 2025.

Διαδικασίες που έχουν αφετηρία το πλάνο αποεπένδυσης, το οποίο αναμένεται να καταρτιστεί μέχρι το τέλος του 2022, με την Rothschild να έχει αναδειχθεί σύμβουλος για την εκπόνηση του έργου.

Επιπρόσθετα, καθοριστικός είναι ο ρόλος του SSM στις όποιες αποφάσεις πώλησης και κυρίως στο ποιος είναι ο αγοραστής.

Το πλάνο αποεπένδυσης και τα σενάρια

Το πλάνο αποεπένδυσης θα προβλέπει σειρά σεναρίων, δηλαδή, το πώς και το πότε θα βάλει «πωλητήριο» το Ταμείο στις μετοχές που κατέχει στις τράπεζες.

Συνεπώς, η έναρξη της αποεπένδυσης, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση των διαδικασιών, δύσκολα θα ξεκινήσει πριν το α’ τρίμηνο του 2023.

Πηγές της τράπεζας Πειραιώς, δήλωναν άγνοια για το ενδιαφέρον της ΙΟΝ Group υπογραμμίζοντας ότι μέτοχος είναι το ΤΧΣ κατά συνέπεια ο όποιος ενδιαφερόμενος αγοραστής εκεί θα απευθυνθεί.

Και μάλλον… ξένισαν οι διαρροές ακόμα και για το ύψος του τιμήματος που φέρεται να έχει προσφέρει η ION Group –πέριξ των 450 εκατ. ευρώ– δίνοντας premium 26%. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν η αβεβαιότητα αποτελεί τη νέα κανονικότητα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η τιμή της μετοχής της Πειραιώς στο άνοιγμα του ΧΑ ήταν στα 1,165 ευρώ, στις 13.30 έκανε ένα «pic» στα 1,245 ευρώ και κινήθηκε στη ζώνη μεταξύ 1,90-1,20 τις επόμενες ώρες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ