Νέα
  • ΓΔ: 1413.73 +0.68%
  • Τζίρος: 7,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φεύγει ο Σάλλας από την Παγκρήτια - Πουλάει σε Μπάκο - Καϋμενάκη το 11,25%

Πηγή: Eurokinissi

Το 45% της Παγκρήτιας Τράπεζας θα ελέγχει μέχρι τον Μάρτιο του 2023 η Thrivest των επιχειρηματιών Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου καθώς συμφώνησαν με τον Μιχάλη Σάλλα να αποκτήσουν το 11,25% που ελέγχει μέσω της Lyktos.

Χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας, ο νέος βασικός μέτοχος η Thrivest – που απέκτησε μέσω της πρόσφατης ΑΜΚ το 32,4% έναντι 65 εκατ. ευρώ. - με την κίνηση αυτή επαναεπιβεβαιώνει την πρόθεση του να στηρίξει την Παγκρήτια, ώστε να καλύψει το κενό χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να δώσει στην τράπεζα προστιθέμενη αξία με την απορρόφηση των ελληνικών δραστηριοτήτων της HSBC που αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι.

Σε ότι αφορά τη συμφωνία με την Συνεταριστική Χανίων, την οποία η Thrivest δεν την θεωρεί επωφελή, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία επαφή μεταξύ των δύο πλευρών  μετά τη δεδηλωμένη πριν από μερικές εβδομάδες πρόθεση από πλευράς Παγκρητίας να επανεξετάσει τη συμφωνία την οποία δεν θεωρεί επωφελή, για την ίδια.

Σε ότι αφορά τη Συνεταιριστική Σερρών, για την οποία είναι δεδηλωμένο το ενδιαφέρον της Thrivest και έχει ολοκληρωθεί το due diligence ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίστηκε και άλλος ενδιαφερόμενος, χωρίς όμως να έχει «κλείσει» το θέμα.

 Σε κάθε περίπτωση οι Μπάκος – Καϋμενάκης – Εξάρχου εξετάσουν κάθε περίπτωση συνεταιριστικής τράπεζας που θα μπορούσαν να εξαγοράσουν ώστε να εξελιχθεί η Παγκρήτια στη μεγαλύτερη μη συστημική τράπεζα.

 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ