Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Attica Bank: Ενισχύει το δυναμικό της με 4 νέα στελέχη - Ποια είναι

Στο πλαίσιο αναμόρφωσης της διοικητικής δομής της Attica Bank, τέσσερα νέα στελέχη εντάσσονται στο δυναμικό της.

Η Attica Bank υιοθετεί από την 1 Ιανουαρίου 2023, ένα σύγχρονο και δυναμικό οργανόγραμμα, με στόχο της απλοποίηση της διοικητικής δομής με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία και οργάνωση της τράπεζας.  

Τα στελέχη που εντάσσονται είναι οι:

  • Δήμητρα Βουρνά, Γενική Διευθύντρια Λειτουργιών και Εργασιών (Chief Operating Officer),
  • Κωνσταντίνος Φρυδάκης, Γενικός Διευθυντής Λιανικής και Ηλεκτρονικής Τραπεζικής (Chief Retail and Digital Officer),
  • Ρεγγίνα Ασλάνογλου, Γενική Διευθύντρια Μετασχηματισμού (Chief of Staff and Transformation Officer), και
  • Χρήστος Ηλιόπουλος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Project Finance (Deputy General Manager, Head οf Project Finance).

Επίσης, θα συσταθούν δύο πρόσθετες επιτροπές Διοικητικού Συμβουλίου: η Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού και η Επιτροπή ESG (Environment, Social, Governance).

Η ενδυνάμωση της εσωτερικής οργάνωσης και της διοικητικής ομάδες της τράπεζας θα συμβάλει καθαριστικά στην υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή σε αναπτυξιακή πορεία, παράλληλα με την εξυγίανση του ισολογισμού της.

H Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank, κυρία Ελένη Βρεττού επισήμανε ότι «η Attica Bank αλλάζει για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις των πελατών και της τραπεζικής αγοράς, ακολουθώντας τις επιταγές της δέουσας εταιρικής διακυβέρνησης. Ενισχύουμε την αποτελεσματικότητα και την ανταγωνιστικότητά μας με ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό μοντέλο λειτουργίας και ενδυναμώνουμε την ομάδα μας με δυναμικά και καταξιωμένα τραπεζικά στελέχη φέρνοντας πολύτιμη εμπειρία τόσο από οργανισμούς της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Καλωσορίζουμε τα νέα στελέχη μας και θα εργαστούμε όλοι με αφοσίωση, διαφάνεια και δυναμισμό, ώστε η Τράπεζα να γίνει πιο γρήγορη, πιο ευέλικτη, πιο αποτελεσματική και να μπει σε μια νέα τροχιά υγιούς ανάπτυξης με επίκεντρο τον πελάτη και τις ανάγκες του».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η τράπεζα τον Ιανουάριο θα ανακοινώσει περαιτέρω αλλαγές στη διοίκηση και ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της.

Τα βιογραφικά των νέων στελεχών

Δήμητρα Βουρνά, Γενική Διευθύντρια Λειτουργιών και Εργασιών (Chief Operating Officer)

Η κυρία Δήμητρα Βουρνά εντάσσεται στην διοικητική ομάδα της τράπεζας, αναλαμβάνοντας τη θέση της Γενικής Διευθύντριας Λειτουργιών και Εργασιών (Chief Operating Officer). Θα αναφέρεται στη Διευθύνουσα Σύμβουλο. Προέρχεται από την HSBC, όπου εντάχθηκε στο δυναμικό της το 1999 και εξελίχθηκε σε COO της τράπεζας, διατηρώντας το ρόλο αυτό από το 2016. Μεταξύ 2014 και 2016 ήταν Head of Operations Europe International της HSBC Bank. Από το 1997 έως και το 1999 εργαζόταν στην Piraeus Asset Management. Είναι απόφοιτος Οικονομικών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κάτοχος MBA σε Marketing & Finance  από το ALBA. Μεταξύ άλλων είναι απόφοιτη του Chief Operating Officer Foundation Course του Πανεπιστημίου Cambridge.

Κωνσταντίνος Φρυδάκης, Γενικός Διευθυντής Λιανικής και Ηλεκτρονικής Τραπεζικής (Chief Retail and Digital Officer)

O κ. Κωνσταντίνος Φρυδάκης αναλαμβάνει τη θέση του Γενικό Διευθυντή Λιανικής και Ηλεκτρονικής Τραπεζικής (Chief Retail and Digital Officer), αναφερόμενος στη Διευθύνουσα Σύμβουλο. Ο κ. Φρυδάκης διαθέτει εμπειρία 24 χρόνων στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και της πληροφορικής. Τα τελευταία δύο έτη δραστηριοποιούταν ως Σύμβουλος σε θέματα πληρωμών, ψηφιακής στρατηγικής και μετασχηματισμού, συνεργαζόμενος με χρηματοοικονομικά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2016 έως και το 2020 ήταν Πρόεδρος και CEO στην ToraWallet και την Tora Direct, θυγατρικές εταιρείες του ομίλου ΟΠΑΠ. Από τα τέλη του 2007 έως τα μέσα του 2016, ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς. Είναι κάτοχος MBA από το University of Strathclyde Business School, UK και BSc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Ρεγγίνα Ασλάνογλου, Γενική Διευθύντρια Μετασχηματισμού (Chief of Staff and Transformation Officer)

Η κυρία Ρεγγίνα Ασλάνογλου αναλαμβάνει τη θέση της Γενικής Διευθύντριας Μετασχηματισμού (Chief of Staff and Transformation Officer), αναφερόμενη στη Διευθύνουσα Σύμβουλο. Η κυρία Ασλάνογλου διαθέτει εμπειρία άνω των 20 ετών στον τραπεζικό χώρο. Από το 2001 έως και το 2019 εργαζόταν στην HSBC με σημαντικούς τομείς ευθύνης, ούσα από το 2016 Chief Operating Officer (COO) Wholesale Banking της τράπεζας. Στον πλέον πρόσφατο ρόλο της εργαζόταν στην Τράπεζα Πειραιώς όπου από το 2019 είχε το ρόλο της Senior Director – Head of Business Coordination, Corporate and Investment Banking..Είναι κάτοχος MSC σε International Accounting and Financial Management από το Glasgow University.

Χρήστος Ηλιόπουλος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Project Finance (Deputy General Manager, Head οf Project Finance)

Ο κ. Χρήστος Ηλιόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή, Επικεφαλής Project Finance (Deputy General Manager, Headοf Project Finance). Διαθέτει εμπειρία πλέον των 18 ετών στον τραπεζικό τομέα με ειδίκευση στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων. Προέρχεται από την Τράπεζα Πειραιώς, στην οποία εντάχθηκε το 2004, όπου κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του Senior Director, Group Structured Finance – Energy And Development Banking Division. Έχει υπάρξει Financial Analyst στη SIMA, στην οποία εργάστηκε από το 2000 έως και το 2004. Είναι Πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου στην Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και κάτοχος MSc σε International Banking and Finance από το University of Reading.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ