Νέα
  • ΓΔ: 1021.16 -3.06%
  • Τζίρος: 89,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Attica Bank: Η Εllington έφυγε με άδεια χέρια, η Thrivest έρχεται - Σε ράγες η πώληση NPLs

Τίτλοι τέλους για τον «γάμο» Attica BankEllington που δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ρόλου του «λευκού ιππότη». Το αμερικανικό fund είχε συμπράξει στην προηγούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, τον Δεκέμβριο του 2021 με το ΤΜΕΔΕ, ωστόσο δεν υπήρξε ιδιαίτερη διάθεση ούτε για …συνεργασία, ούτε για εισφορά σε …χρήμα.

Κάπως έτσι, το διαζύγιο άρχισε να διαφαίνεται στον ορίζοντα ήδη από πέρσι και μάλλον άρχισε να γίνεται ολοένα και πιο ορατό, με την Thrivest των Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου, στρατηγικού επενδυτή στην Παγκρήτια που θα απορροφήσει και την Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, να ξεκινά μετά και τη τελευταίες εξελίξεις το due diligence στην Attica Bank ώστε να μπει ΑΜΚ των 490 εκατ. ευρώ. Και μετά από φλερτ, αρχικά διακριτικό, μερικών μηνών η Thrivest βρίσκεται στον προθάλαμο της Attica Bank.

►Διαβάστε επίσης: Attica Bank: Αποχωρεί η Ellington - Στο ΤΜΕΔΕ το μερίδιό της

H τράπεζα των μηχανικών και το αμερικανικό fund γνωστοποιήσαν  ότι παίρνουν δρόμους χωριστούς μετά τη  χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας όταν και γνωστοποιήθηκε ότι ο «λευκός ιππότης» αποχωρεί αζημίως και διαλύεται το κοινό σχήμα TMEΔΕ – Ellington, υπό τον έλεγχο του οποίου ήταν το 20,11% το οποίο πλέον περνάει εξολοκλήρου στο ταμείο των μηχανικών καθώς η Εllington μεταβιβάζει το ποσοστό της, ήτοι 8,08%.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ellington φεύγει από την Attica με άδεια χέρια καθώς εκτός από το ποσοστό που μεταβίβασε αζημίως χάνει, καθώς φαίνεται και διαχείριση των δανειακών χαρτοφυλακίων που σκόπευε να  διεκδικήσει.

►Διαβάστε επίσης: Παγκρήτια Τράπεζα: Απορροφά τη Συνεταιριστική Σερρών έως το φθινόπωρο

Η διοίκηση της Attica Bank έχει στόχο η ΑΜΚ να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος (το αργότερο μέχρι το Πάσχα), κάτι που κατανοεί και νέος υποψήφιος επενδυτής (σ.σ. η Τhrivest). Οι διαδικασίες από εδώ και στο εξής θα τρέξουν με μεγαλύτερες ταχύτητες και μέχρι τα μέσα του μήνα η διοίκηση θα υποβάλλει στις εποπτικές αρχές αναθεωρημένο business plan και capital plan που θα ενσωματώνει και τη στρατηγική διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που θα προβλέπει πωλήσεις «κόκκινων» δανείων, όπως έχει ήδη αποφασίσει το Δ.Σ της τράπεζας.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν η διευθύνουσα σύμβουλος της Attica Bank Ελένη Βρεττού βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με υποψήφιους αγοραστές προβληματικών δανείων.

Σε κάθε περίπτωση, η προοπτική εισόδου της Thrivest κάνει πιο στρωτό και ασφαλή τον οδικό χάρτη εξυγίανση της Attica Bank ώστε να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά και να καταστεί ο 5ος τραπεζικός πόλος.

►Διαβάστε επίσης: Αttica Bank: Νέα δεδομένα δημιουργεί η Τhrivest - Τήρηση των συμφωνηθέντων ζητά η Ellington - Tα «αγκάθια»

Στην κοινή ανακοίνωση ΤΜΕΔΕ και Εllington Solutions αναφέρουν ότι αποφάσισαν κοινή συναίνεση να να λύσουν αζημίως τη συνεργασία τους στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης της ATTICA BANK, εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους και εύχονται καλή επιτυχία στα επόμενα βήματα του κάθε μέρους.

« Η ELLINGTON πλέον θα επικεντρωθεί στο αντικείμενο της διεθνούς εξειδίκευσής της που είναι η αναδιάρθρωση και διαχείριση προβληματικών δανείων. Το ΤΜΕΔΕ θα διαχειριστεί ενεργά τη συμμετοχή του στην ΑTTICA BANK»

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ