Νέα
  • ΓΔ: 1236.2 +1.24%
  • Τζίρος: 93,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bloomberg: Στόχος της Thrivest η μεγαλύτερη μη συστημική τράπεζα στην Ελλάδα

Αλέξανδρος Εξάρχου, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat / Πηγή: INTIME NEWS

Η επενδυτική εταιρεία Thrivest Holdings σχεδιάζει να δημιουργήσει τον μεγαλύτερο μη συστημικό δανειστή της Ελλάδας, καλύπτοντας ένα κενό στην τραπεζική αγορά της χώρας που έχει αφήσει πολλές εταιρείες μακριά από τη χρηματοδότηση, αναφέρει το Βloomberg .

Η Thrivest συμφώνησε να συμμετάσχει στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank, η οποία θα οδηγήσει σε συγχώνευση με την Παγκρήτια Τράπεζα, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Αλέξανδρος Εξάρχου, ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας επενδύσεων. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για τη «δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα της Ελλάδας» που θα συμπληρώσει τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, είπε.

«Το όφελος από την ύπαρξη μιας αρκετά μεγάλης μη συστημικής τράπεζας χωρίς συστημικούς περιορισμούς, είναι ότι θα μπορέσουμε να διευκολύνουμε αυτό που λείπει αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά –τις τραπεζικές διευκολύνσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις», είπε ο  Αλ. Εξάρχου στο Βloomberg.

Μετά τη συγχώνευση Attica Bank-Παγκρήτιας «θα χρειαστεί άλλη μια αύξηση κεφαλαίου», είπε ο ένας εκ των ιδρυτών της Thrivest.

Οι μέτοχοι, συμπεριλαμβανομένης της Thrivest, θα συμμετάσχουν ισότιμα στη δεύτερη αύξηση για τη δημιουργία μιας νέας τράπεζας που στη συνέχεια θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο, είπε.

Η Attica Bank δήλωσε ότι θέλει να συγκεντρώσει έως και 473,3 εκατομμύρια ευρώ ως μέρος ενός αναθεωρημένου επιχειρηματικού σχεδίου που προβλέπει επιστροφή στη λειτουργική κερδοφορία στα τέλη του 2024.

Πριν δεσμευτεί να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Attica, η Thrivest χρειάζεται τους σημερινούς μετόχους να δεσμευτούν ότι «το παρελθόν της Attica έχει τελειώσει», είπε η Εξάρχου.  Ωστόσο, δεν αποκλείεται να χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η Attica τα κόκκινα δάνεια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ