Νέα
  • ΓΔ: 1452.34 +0.37%
  • Τζίρος: 29,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ: Προτείνει την Κλαούντια Μπουχ για διάδοχο του Αντρέα Ενρία στην τραπεζική εποπτεία

claudia buch

Την Κλαούντια Μπουχ προτείνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη θέση της προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου (του εποπτικού βραχίονα του SSM) μετά την ολοκλήρωση της θητείας του Αντρέα Ενρία.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η ΕΚΤ, το Διοικητικό Συμβούλιο πρότεινε σήμερα τη Μπουχ, αντιπρόεδρο της Bundesbank, για τη θέση του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου, με 5ετή θητεία, μετά από διαβούλευση με το Εποπτικό Συμβούλιο.

Τον Ιούλιο του 2023 πραγματοποιήθηκαν άτυπες ακροάσεις των δύο προεπιλεγμένων υποψηφίων - της Μπουχ και της Ισπανίδας Μαργκαρίτα Ντελγκάντο, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι απόψεις των συντονιστών ECON κοινοποιήθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο. Η ψηφοφορία στο Διοικητικό Συμβούλιο έγινε με μυστική ψηφοφορία και η πλειοψηφία ψηφίστηκε υπέρ της Claudia Buch

Η ECON θα προσκαλέσει τη Μπουχ σε δημόσια ακρόαση. Εάν ο διορισμός εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και επιβεβαιωθεί από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα διαδεχθεί τον Αντρέα Ενρία στην προεδρία του Εποπτικού Συμβουλίου την 1η Ιανουαρίου 2024.

O εποπτικός φορέας που δημιουργήθηκε το 2014 με στόχο την εποπτεία των τραπεζών του ευρωπαϊκού μπλοκ εποπτεύει τις 110 μεγαλύτερες και συστημικά σημαντικές τράπεζες του μπλοκ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ