Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Αλ. Πατέλης: Τεράστια η ζήτηση για την πώληση μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς από το ΤΧΣ

Αλέξης Πατέλης / Πηγή: ΑΠΕ
Αλέξης Πατέλης / Πηγή: ΑΠΕ

H ζήτηση για την πώληση των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες είναι τεράστια, δήλωσε ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Eρωτηθείς, αν το ελληνικό δημόσιο θα πουλήσει και το 27% που είναι η μετοχική παρουσία του στην Τράπεζα, ο κ. Πατέλης ότι η απόφαση θα ληφθεί από το ΤΧΣ, αλλά υπάρχει αισιοδοξία σήμερα.

Στόχος η αναβάθμιση του Χ.Α. 

Υπάρχει τεράστια αισιοδοξία για την Ελλάδα μετά τις περυσινές διπλές εκλογές και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, είπε, προσθέτοντας ότι στόχος τώρα είναι η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις ανεπτυγμένες αγορές, με την ελπίδα να γίνει η ανακοίνωση φέτος και η ολοκλήρωση του χρόνου.

Απαντώντας σε όσους προτείνουν την παραμονή της Ελλάδας στις αναδυόμενες αγορές ως «ένα μεγαλύτερο ψάρι σε μια μικρότερη λίμνη», ο κ. Πατέλης είπε ότι η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρώπης και του ευρώ, είναι μια ανεπτυγμένη αγορά και για αυτό η θέση της χρηματιστηριακής της αγοράς είναι δίπλα στις ανεπτυγμένες.

Η συμβολή του ΔΑΑ

«Η δημόσια εγγραφή του ΔΑΑ βοηθά στην κατεύθυνση αυτή, καθώς χρειάζεσαι μεγάλες εισηγμένες με μεγάλη διασπορά μετοχών  για να μπορέσεις να επανενταχθείς στις ανεπτυγμένες αγορές», είπε.

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία και για άλλες δημόσιες εγγραφές, καθώς υπάρχουν ακόμη κλάδοι οι οποίοι δεν αντιπροσωπεύονται επαρκώς στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός και η τεχνολογία, τους οποίους παρακολουθεί ήδη η ηγεσία του Χ.Α.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ