Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Viva Wallet: Σύντομα οι αποκαλύψεις για τη mega χρηματοδότηση

Ο CEO του Viva Group, Χάρης Καρώνης / Πηγή: Youtube: Viva.gr
Ο CEO του Viva Group, Χάρης Καρώνης / Πηγή: Youtube: Viva.gr

Στα μέσα Απριλίου αναμένεται να προβεί σε αποκαλύψεις η διοίκηση της Viva Wallet όσον αφορά στο νέο γύρο χρηματοδότησης με στόχο την περαιτέρω εδραίωση της ελληνικής FinTech μέσω εξαγορών στις 23 ευρωπαϊκές χώρες που έχει ήδη παρουσία.

Σε δηλώσεις του στην «Η», ο CEO του Viva Group Χάρης Καρώνης τόνισε ότι στόχος της διαδικασίας που βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη δεν είναι μόνο η τρέχουσα άντληση κεφαλαίων, αλλά και η εξασφάλιση συμμετοχής και για τον επόμενο γύρο χρηματοδότησης.

Σχετικά με το ύψος των κεφαλαίων που θα αντλήσει τώρα, ο κ. Καρώνης εξηγεί ότι ακόμη οι διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί και για τον λόγο αυτό προανήγγειλε ότι σε διάστημα 4-5 εβδομάδων η διοίκηση της Viva θα διοργανώσει «ανοιχτό διάλογο» μέσω της νέας πλατφόρμας Clubhouse προκειμένου να «απαντήσει δημόσια σε όλες τις ερωτήσεις για το πλάνο» της εταιρείας.

Ο mega επενδυτής της Viva

Στο νέο κύκλο χρηματοδότησης της Viva συμμετέχουν τρεις επενδυτές, μεταξύ των οποίων η κινεζική εταιρεία συμμετοχών Tencent, ο κολοσσός βιντεοπαιχνιδιών με χρηματιστηριακή αξία που υπερβαίνει τα 700 δισ. δολάρια (ξεπερνώντας το Facebook στα μέσα του 2020). Η Tencent είναι, επίσης, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές social media σε διεθνές επίπεδο, με προεξέχουσα τη συμμετοχή της στο WeChat. Την είσοδο της εταιρείας στο μετοχικό κεφάλαιο του Viva Group αποκάλυψε πριν λίγες εβδομάδες με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο ίδιος ο CEO της, Χάρης Καρώνης.

Ο προηγούμενος –τρίτος- γύρος χρηματοδότησης που ολοκλήρωσε το ίδρυμα πληρωμών ήταν το 2019 όπου άντλησε 75 εκατ. ευρώ με στόχο την επέκταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σταθμός για την εξέλιξη του ομίλου ήταν η εξαγορά της Praxia Bank τον περασμένο Αύγουστο. Η neobank μετονομάστηκε σε Viva Bank, γυρίζοντας νέα σελίδα στην πορεία του ομίλου που εξασφάλισε ευρωπαϊκή τραπεζική άδεια.

Παρούσα στις μισθοδοσίες η Viva

Σε συνέχεια του δημοσιεύματος της «Η» για την είσοδο Fintechs και ξένων τραπεζών στις μισθοδοσίες μετά τη διεύρυνση του πλαισίου που εξετάζεται από τις αρμόδιες εγχώριες αρχές, ο κ. Καρώνης επιβεβαίωσε ότι ήδη οι πελάτες της Viva Wallet μπορούν να καταβάλλουν τις μισθοδοσίες στους εργαζομένους τους μέσω της Viva.

Προκειμένου, μάλιστα, να διευκολυνθεί η διαδικασία, η εταιρεία έχει ήδη δώσει τη δυνατότητα πληρωμής με API ώστε οι πληρωμές να αυτοματοποιηθούν μέσω των συστημάτων ERP των εμπόρων. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι οι μισθοδοσίες διεκπεραιώνονται από τους εργοδότες απευθείας μέσω Viva, χωρίς να απαιτείται η διαμεσολάβηση της ΔΙΑΣ.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ