Νέα
  • ΓΔ: 900.65 -0.31%
  • Τζίρος: 57,59 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γεννηματά: Η κυβέρνηση καλύπτει το σκάνδαλο στην Τράπεζα Πειραιώς

Η Φώφη Γεννηματά
Η Φώφη Γεννηματά / Πηγή: Intime

«Η Κυβέρνηση καλύπτει πλήρως -αν δεν συνεργεί- το σκάνδαλο που εξελίσσεται με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς» σημειώνει σε παρέμβασή της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Η κ. Γεννηματά θεωρεί ότι με τις κυβερνητικές ευλογίες εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς, το σχέδιο της Διοίκησης για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της τράπεζας.

Στο στόχαστρο της Φώφης Γεννηματά μπήκε η απόφαση της κυβέρνησης να περιορίσει το ποσοστό με το οποίο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, από την οποία «βλέπει» ζημιές, οι οποίες ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ, και προσθέτει: «Το δημόσιο δια του ΤΧΣ πρόσφατα κατέβαλε 2,4 δις. ευρώ για να στηρίξει την τράπεζα, και σήμερα οι μετοχές που κατέχει έχουν αξία μόνο 150 εκατ. ευρώ περίπου. Ζημιά που βαρύνει τον φορολογούμενο πολίτη που βλέπει το δημόσιο χρέος να έχει φτάσει στο 205% του ΑΕΠ. Ζημιά που θα υποστούν και οι μικρομέτοχοι της τράπεζας, που προστίθεται στις μεγάλες απώλειες που είχαν από την τυχοδιωκτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ το 2015».

Τα συμπεράσματα που εξάγει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είναι τρία:

Πρώτον, ότι «με τις επιλογές αυτές δίνεται η δυνατότητα σε γνωστά κερδοσκοπικά funds, έναντι πινακίου φακής, να πάρουν τον έλεγχο της Τράπεζας και να διαχειριστούν ενεργητικό 60 δισ ευρώ».

Δεύτερον, ότι «για την Κυβέρνηση προηγούνται οι δεσμεύσεις της στα κερδοσκοπικά funds με το επιχείρημα δήθεν της προσέλκυσης ξένων ιδιωτικών επενδύσεων. Αυτό είναι σκάνδαλο εις βάρος του ελληνικού λαού».

Και τρίτον, ότι «είναι ώρα να καταργηθεί το ΤΧΣ. Η δημιουργία του ήταν δέσμευση που ανέλαβε η χώρα την εποχή των μνημονίων. Η εμπειρία δείχνει ότι δεν προστατεύει το δημόσιο συμφέρον. Όπως επίσης και να καταργηθεί ο νόμος για τα Διοικητικά Συμβούλια των Τραπεζών. Ώστε να προστατευθούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Η παρέμβαση της Φώφης Γεννηματά κλείνει με την επισήμανση ότι το ΚΙΝΑΛ θα αγωνιστεί «για την προστασία των συμφερόντων του Δημοσίου και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην τράπεζα».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ