Νέα
  • ΓΔ: 861.86 +0.21%
  • Τζίρος: 15,26 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μακρή: Υποχρεωτικό το self test και στα φροντιστήρια (vid)

Ζέτα Μακρή / Πηγή: Intime
Ζέτα Μακρή / Πηγή: Intime

Υποχρεωτικά και στους μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα στα φροντιστήρια, αλλά στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται εκεί θα είναι τα self test. Αυτό υποστήριξε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή μίλησε στο Open και στην «Ώρα Ελλάδος».

Παράλληλα η κ. Μακρή δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για τα 3000 κρούσματα στα σχολεία, και υποστήριξε πως η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία παραμένει η σωστή επιλογή.

Ειδικότερα, για τα κρούσματα που προέκυψαν στα σχολεία τόνισε: «Η εικόνα που έχουμε είναι για 3000 κρούσματα. Να υπενθυμίσουμε βέβαια πως ο μαθητικός πληθυσμός ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο. Το λέω για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης. Φυσικά, αυτά τα κρούσματα θα μπορούσαν να είχαν κολλήσει τους συγγενείς τους. Και με αυτά τα κρούσματα δηλαδή είναι ασφαλέστερη η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία».

Διευκρίνισε επίσης πως «το self test είναι υποχρεωτικό και για τα φροντιστήρια και οι καθηγητές είναι δικαιούχοι».

Ταυτόχρονα, η κ. Μακρή ενθάρρυνε τις πρωτοβουλίες που παίρνονται εντός σχολείο από τους διευθυντές και τους καθηγητές.

«Κάθε σχολική μονάδα έχει την αυτονομία της. Αν σε ένα σχολείο κάποιοι καθηγητές θεωρούν ότι είναι θετικό να γίνεται μάθημα στο προαύλιο δεν χρειάζεται να έχουν κεντρική οδηγία για να το κάνουν», ήταν τα λόγια της.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ