Νέα
  • ΓΔ: 894.09 +0.65%
  • Τζίρος: 17,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πελώνη: Δεν υφίσταται θέμα ανασχηματισμού - Ο πρωθυπουργός δεν είναι οπαδός των αλλαγών

Αριστοτελία Πελώνη
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη / Πηγή: Eurokinissi

Τις φήμες περί ανασχηματισμού κατέρριψε  η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη λέγοντας πως δεν υφίσταται κανένα τέτοιο  θέμα καθώς ο πρωθυπουργός δεν είναι οπαδός των συχνών αλλαγών.

Η κ Πελώνη αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα εμβολιασμών λέγοντας ότι «έχουμε ευθύνη να εμβολιαστούμε για να αποκτήσουμε ασπίδα προσωπικής προστασίας και να χτίσουμε το τείχος ανοσίας στη χώρα μας καθώς ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος προς την ελευθερία».

«Η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα βελτιώνεται αλλά παραμένει ευμετάβλητη. Το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει συνεχή αλλά αργή αποκλιμάκωση και σε ορισμένες περιπτώσεις τοπικές εξάρσεις», είπε, τονίζοντας πως «τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα των αυτοδιαγνωστικών τεστ και κυρίως των εμβολιασμών».

Πάνω από 6 εκατ. οι εμβολιασμοί

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως ήδη έχουν γίνει περισσότεροι από 6 εκατομμύρια εμβολιασμοί και η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς τόσο στην ηπειρωτική, όσο και στη νησιωτική χώρα. Η ίδια πρόσθεσε πως «ανάλογα με την επιδημιολογική της κατάσταση, κάθε περιοχή θα χρωματίζεται με κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο ή πράσινο. Έτσι ώστε, αφενός να ενημερώνονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της και αφετέρου να εφαρμόζονται ανάλογα μέτρα όπου χρειαστεί».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι αξιολογούνται και αναπροσαρμόζονται τα μέτρα που ισχύουν, έτσι ώστε αφενός να διευκολύνονται οι μετακινήσεις και αφετέρου να προστατεύεται η δημόσια υγεία.

Στο πλαίσιο αυτό από σήμερα το πρωί, εφαρμόζονται τέσσερις νέες ρυθμίσεις:

Πρώτον, έχουν υποχρέωση διενέργειας τεστ για την είσοδο στη χώρα και οι ανήλικοι έξι ετών και άνω, σύμφωνα με τις εγκυκλίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεύτερον, περιορίζεται η καραντίνα κούσματος ή στενών επαφών από τις 14, στις 10 ημέρες, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ECDC.

Τρίτον, επιτρέπεται πλέον η είσοδος με PCR 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Μαυροβούνιο, χωρίς περιορισμό ατόμων.

Τέταρτον, επιτρέπονται ξεναγήσεις σε εξωτερικούς χώρους σε γκρουπ των 20 ατόμων, αντί των 15 που ίσχυε μέχρι χθες.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμοξιολόγων, αλλά και στα ενδεχόμενα προνόμια για τους εμβολιασμένους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ