Νέα
  • ΓΔ: 890.73 +0.38%
  • Τζίρος: 48,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ενέργεια: Αύριο οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Πηγή: Ευρωκίνηση

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, θα ανακοινώσει αύριο Παρασκευή τα νέα μέτρα στήριξης που αποφάσισε η κυβέρνηση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, λόγω των ανατιμήσεων που προκαλεί η διεθνής ενεργειακή κρίση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, οι δηλώσεις του κ. Σκρέκα θα γίνουν στις 10 το πρωί και θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ.

Όπως έχει γράψει η «Η», η επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για τον Ιανουάριο του 2022 αναμένεται να προχωρήσει με βασικό κριτήριο την χρήση του ακινήτου, δηλαδή αν είναι κύρια κατοικία ή εξοχικό. 

Έτσι για τον Ιανουάριο θα επιδοτούνται οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος μόνο για κύριες κατοικίες και όχι οι λογαριασμοί εξοχικών κλπ.

Επιχειρήσεις 

Σε κάθε περίπτωση οι επιδοτήσεις θα επεκταθούν και στις επιχειρήσεις που σήμερα δεν επιδοτούνται. Υπενθυμίζεται πως σήμερα επιδοτούνται μαζί με τα νοικοκυριά οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ρεύμα χαμηλής τάσης, ενώ υπάρχουν και άλλα μέτρα για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ρεύμα μέσης τάσης. 

Με τον νέο μηχανισμό που τίθεται σε εφαρμογή από 1/1/2022, η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος επεκτείνεται σε όλες τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία, που χρησιμοποιεί ρεύμα υψηλής τάσης.

Υβριδικό το νέο σύστημα 

Ενώ όλο το τελευταίο διάστημα υπήρχαν δυο σενάρια στο τραπέζι που περιελάμβαναν και τα δυο εισοδηματικά κριτήρια: 

  1. Επιδότηση του 80% των καταναλωτών με χαλαρά εισοδηματικά κριτήρια 
  2. Επιδότηση του 50% των καταναλωτών με σφιχτά εισοδηματικά κριτήρια 

φαίνεται πως οδηγούμαστε σε μια «υβριδική» λύση, καθώς θα επιδοτηθούν και τον Ιανουάριο σχεδόν όλοι οι καταναλωτές αλλά όχι όλα τα ακίνητα.    

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ