Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τα ψηφιακά μέσα στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

Κλιματική αλλαγή / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Τα ψηφιακά μέσα στην υπηρεσία της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης» τέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο του 2ου Digital Beach Summit, το οποίο διοργανώνει ο δήμος Πρέβεζας στη μεγάλη αμμώδη παραλία του Μονολιθίου Πρέβεζας.

Ο Γιώργος Καραγιάννης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, αναφέρθηκε στους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε πως η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια παγκόσμια πρόκληση, η οποία μας αφορά όλους - και το καλύτερο όπλο που διαθέτουμε στη φαρέτρα μας είναι η πρόληψη, αφού υπάρχουν πλέον σημαντικά εργαλεία, τα οποία είναι σε θέση να μας βοηθούν και να μας προειδοποιούν εγκαίρως.

Κλείνοντας, τόνισε τη σημασία της γραμμής 112 στην πρόληψη και στην προστασία των πολιτών σε δύσκολες ώρες ισχυρών φυσικών καταστροφών, ενώ ανέφερε ότι δρομολογείται η ενεργοποήση του νόμου 4662/2020, για την αναβάθμιση του συστήματος εθελοντισμού και πολιτικής προστασίας.

Όλοι οι ομιλητές του πάνελ, που συντόνισε ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ηλίας Παλιαλέξης, συμφώνησαν πως σε καταστάσεις φυσικών καταστροφών, το σημαντικότερο όλων είναι η έγκαιρη πληροφόρηση των αρχών και των πολιτών, ενώ τονίστηκε και η καθοριστική συνεισφορά των εθελοντών που ρίχνονται με αυτοθυσία στη μάχη.

Ο Βασίλης Ράπτης, πρόεδρος της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών, ο Αναστάσιος Σμπόνιας, συνιδρυτής και CEO της PROBOTEK, o Γεώργιος Τσατσούλας από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Μετεωρολογικών Ερευνών και Καταστροφών και ο Αρης Πανόπουλος, CEO της ΠΥΡ-ΠΑΝ, τόνισαν την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην πρόληψη, την έγκαιρη προειδοποίηση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών με τη χρήση ψηφιακών μέσων και τεχνολογιών.

Ειδική αναφορά έγινε και στο πόσο κρίσιμη είναι η εκμάθηση από την παιδική ηλικία, των καθημερινών εργαλείων αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, όπως για παράδειγμα η ορθή χρήση και συντήρηση του πυροσβεστήρα. Υπογραμμίστηκε πως στον αγώνα πρόληψης των φυσικών καταστροφών, καθοριστική συμβολή μπορούν να έχουν τα drones, ως οι πρώτοι ιχνηλάτες που θα μας πληροφορούν έγκαιρα για την έκταση και το μέγεθος της απειλής, ενώ, τέλος, όπως υπογραμμίστηκε, δεν θα πρέπει να υποβαθμίζεται και η σημασία αξιοποίησης των μετεωρολογικών μοντέλων, στην αγώνα της έγκαιρης πρόβλεψης των καιρικών απειλών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ