Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε ιδιοκτήτες εφημερίδων: «Ανάγκη στήριξης του έντυπου Τύπου»

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ
Συνάντησή Αλέξη Τσίπρα με την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ)

Στην ανάγκη στήριξης του έντυπου Τύπου συμφώνησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντησή του με την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να ακούσει τα αιτήματα της Ένωσης και να συζητήσει με τους εκπροσώπους της προτάσεις για την στήριξη του κλάδου. Συμφώνησε ότι ο κλάδος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και υπογράμμισε την αναγκαιότητα να στηριχθεί ο έντυπος Τύπος, που αποτελεί βασικό πυλώνα της ενημέρωσης.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «κηλίδα στον πλουραλισμό και τη Δημοκρατία τη λίστα Πέτσα και σχολίασε ότι το ζήτημα δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά προκάλεσε πρόβλημα και στην αξιοπιστία των μέσων ενημέρωσης» και δήλωσε σύμφωνος με ένα πλαίσιο στήριξης του έντυπου Τύπου με αδιάβλητες διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια. Τόνισε επίσης ότι κάθε ενίσχυση θα πρέπει να συνδέεται με τις θέσεις εργασίας στα μέσα ενημέρωσης, καθώς και τη διαφύλαξη και ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτά και συμφώνησε με το αίτημα για απαλλαγή των έντυπων μέσων από τον ΦΠΑ και για επιδότηση του χαρτιού -οι τιμές του οποίου έχουν εκτοξευθεί εξαιτίας του πληθωρισμού.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «η όποια οικονομική βοήθεια μπορεί να δοθεί, θα πρέπει να βρίσκεται στα πρότυπα της υπουργικής απόφασης Κρέτσου το 2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με αντικειμενικά κριτήρια και κανόνες διαφάνειας στη χρηματοδότηση, η οποία θα πρέπει να προβλέπεται σε ετήσια βάση με ένα νομοθετημένο πλαίσιο στο οποίο θα συμφωνήσουν τα κόμματα» και σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα στηρίξει μια τέτοια προοπτική».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ