Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές : Σημαία κανει το ΠΑΣΟΚ τη διαφάνεια και το κράτος δικαίου

Ανδρουλάκης

Η χθεσινή επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία της ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) αποτελεί την ουσιαστική έναρξη του προεκλογικού αγώνα για το τρίτο κόμμα του ελληνικού Κοινοβουλίου, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Παρά το γεγονός, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης, ότι δεν ενημερώθηκε, διότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ περιμένει να καθαρογραφεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου με τη σειρά του να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ο τελευταίος δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να κάνει δηλώσεις που δείχνουν και την κατεύθυνση που θα πάρει ο προεκλογικός αγώνας του κόμματος, πέραν των προγραμματικών για το μέλλον της Ευρώπης όπως το βλέπουν οι Σοσιαλιστές κλπ.

►Διαβάστε επίσης: Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζουν σε «ήρεμα νερά» χωρίς όμως να λύνονται τα προβλήματα

Το δίπολο

Το δίπολο «κράτος δικαίου εναντίον παρακράτους υποκλοπών» θα αποτελέσει όπως όλα δείχνουν έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ. Στην θέση του υπερασπιστή του κράτους δικαίου θα τοποθετηθεί φυσικά ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης, που υπήρξε και θύμα των παρακολουθήσεων, και στη θέση του παρακράτους των υποκλοπών η κυβερνητική πλευρά και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Άλλωστε ο κ. Ανδρουλάκης όλο και συχνότερα κάνει τέτοιου είδους αντιστίξεις: Φως- σκοτάδι, κράτος- παρακράτος, συνταγματικές – αντισυνταγματικές πρακτικές κλπ.

Στην παρατήρησή μας προς βετεράνο βουλευτή του κόμματος, ότι αυτή η πολιτική πλατφόρμα που ο κ. Ανδρουλάκης χρησιμοποιεί ήδη από τότε που αποκαλύφθηκε η υπόθεση των παρακολουθήσεων, δεν προσπορίζει εκλογικά οφέλη, ούτε καν δημοσκοπικά στο ΠΑΣΟΚ, η απάντηση που πήραμε είναι ότι «οι πολιτικές στρατηγικές ωριμάζουν στην ώρα τους μέσα στους κόλπους του εκλογικού σώματος. Εμείς θα επιμείνουμε σε αυτή τη στρατηγική και πιστεύω ότι στο τέλος θα βγούμε ωφελημένοι».

Είναι προφανές ότι η απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο που απαγόρευε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μάθει για ποιο λόγο παρακολουθείτο, θα αποτελέσε ισχυρό όπλο στα χέρια του Νίκου Ανδρουλάκη για να επιτεθεί τόσο στη Νέα Δημοκρατία, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ: Στην μεν κυβερνητική παράταξη με τα διλήμματα που περιγράφηκαν πιο πάνω, στη δε αξιωματική αντιπολίτευση διότι ο πρόεδρός της, Στέφανος Κασσελάκης, τον είχε χαρακτηρίσει «εκβιαζόμενο» από την κυβέρνηση.

Πηγή: Eurokinissi

►Διαβάστε επίσης: Ευρωεκλογές: Επιχείρηση γοητείας από ΝΔ σε τρεις ομάδες ψηφοφόρων - Το διπλό αφήγημα του Μητσοτάκη μετά το Συνέδριο

Η μάχη με ΣΥΡΙΖΑ

Άλλωστε ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει ψευδαισθήσεις: Η μεγάλη μάχη αυτών των ευρωεκλογών είναι μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για το ποιο κόμμα θα έλθει δεύτερο στις κάλπες. Θα ήταν εντελώς λανθασμένη ,συνεπώς, μια προεκλογική τακτική που θα στρεφόταν αποκλειστικά εναντίον της κυβέρνησης, παρά το ότι είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που κατηγορείται για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Με αυτά ως δεδομένα, η χθεσινή επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία της ΑΔΑΕ είχε κυρίως επικοινωνιακό χαρακτήρα, αφού υπάρχει και επόμενο επεισόδιο, όταν καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ κι έτσι η ΑΔΑΕ θα μπορεί να προχωρήσει στην ουσία της υπόθεσης, δηλαδή στην ενημέρωση του Νίκου Ανδρουλάκη για τους λόγους που η ΕΥΠ είχε αποφασίσει την παρακολούθησή του.

Η επόμενη συνάντηση θα είναι ενημερωτική για τον κ. Ανδρουλάκη και στη συνέχεια εκείνος με τους επιτελείς του θα σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τους λόγους της παρακολούθησής του. Αν υπολογίσουμε ότι μέχρι τις ευρωεκλογές έχουμε δυο μήνες, κι αν από αυτούς εξαιρέσουμε το δεκαήμερο πριν και μετά το Πάσχα, τότε φαίνεται ότι το θέμα θα αποτελέσει ένα πολύτιμο βέλος στη φαρέτρα του ΠΑΣΟΚ έως τις ημέρς που θα στήνονται οι κάλπες. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ