Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Τα προσωπικά στοιχεία των ψηφοφόρων είναι διασφαλισμένα

Η υπουργός Υγείας, Νίκη Κεραμέως
Πηγή: Eurokinissi

Αισθητή αύξηση στις εγγραφές ενόψει των ερχόμενων ευρωεκλογών καταγράφεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο, σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως.

Όπως υποστηρίζει η υπουργός Εσωτερικών,  οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 68 χιλιάδες, από Έλληνες πολίτες σε 107 διαφορετικές χώρες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα epistoliki.gov.gr μέχρι και την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου.

«Τα προσωπικά στοιχεία των ψηφοφόρων είναι διασφαλισμένα»  είπε η υπουργός, προσθέτοντας ότι για την υπόθεση με την διαρροή email στην Μισέλ Ασημακοπούλου, υπάρχουν τρεις έρευνες σε εξέλιξη – του ΥΠΕΣ, της Δικαιοσύνης και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Από αυτές, η έρευνα του ΥΠΕΣ βρίσκεται σε τελική φάση.

Τι προβλέπει η νομοθεσία για τα στοιχεία των εκλογέων

Σύμφωνα με το νόμο, οι εκλογικοί κατάλογοι – με τα ονόματα και την διεύθυνση κατοικίας των ψηφοφόρων – είναι δημόσια στοιχεία και ο κάθε υποψήφιος στις εκλογές, μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτούς και να αποστέλλει στο σπίτι των ψηφοφόρων εκλογικό υλικό.

Τα στοιχεία δίνονται στους υποψήφιους ανάλογα με την περίπτωση – πχ, υποψήφιος δήμαρχος ή σύμβουλος μπορεί να πάρει τους εκλογικού καταλόγους των ψηφοφόρων στον Δήμο του.

Αντίστοιχα, ο ευρωβουλευτής μπορεί να έχει πρόσβαση στους εκλογικούς καταλόγους της επικράτειας.

Στα στοιχεία των ψηφοφόρων ωστόσο, δεν περιλαμβάνονται τα τηλέφωνα και τα emails τους.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ