Νέα
  • ΓΔ: 911.42 +0.12%
  • Τζίρος: 79,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bing: Η Microsoft θέλει να πάρει τη θέση της Google στην Αυστραλία

Bing / Πηγή: AP
Bing / Πηγή: AP

Ως πρώτη τάξεως ευκαιρία για την προώθηση του Bing, της μηχανής αναζήτησης της Microsoft που χρόνια τώρα πασχίζει να προσελκύσει το ενδιαφέρον των χρηστών, αναδεικνύεται η διαμάχη της Google με την κυβέρνηση της Αυστραλίας για τις αποζημιώσεις των ΜΜΕ για το ειδησεογραφικό περιεχόμενο που φιλοξενείται στις υπηρεσίες του ιντερνετικού κολοσσού. 

Με την κόντρα των δύο πλευρών να έχει φτάσει στα άκρα, με την Google να απειλεί ότι θα αποσύρει την μηχανή αναζήτησής της από την αυστραλιανή αγορά και να βάζει στο παιχνίδι και το Facebook που απειλεί να περιορίσει τη ροή ειδήσεων, ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον δεν δίστασε να δηλώσει ότι η εναλλακτική λύση είναι ούτε λίγο ούτε πολύ έτοιμη.

Κι αυτή δεν είναι άλλη από το Bing της Microsoft, που από την πρώτη μέρα λειτουργίας του παρέμεινε ο... από απόσταση βασικός ανταγωνιστής της μηχανής αναζήτησης της Google, που κυριαρχεί στην Αυστραλία κατέχοντας το 94% της αγοράς.

►Google: Δημιουργεί δική της ειδησεογραφική πλατφόρμα για να μην πληρώνει φόρους

Σύμφωνα με τον Αυστραλό πρωθυπουργό, η Microsoft δηλώνει έτοιμη να λάβει τη θέση της Google, σεβόμενη απόλυτα τη νέα νομοθεσία της χώρας για τις αποζημιώσεις των μέσων ενημέρωσης.

Αν και απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για επαφές του με τους επιτελείς της Microsoft, αρκέστηκε να δηλώσεις λακωνικά ότι αυτό που επιθυμεί «είναι στον ψηφιακό κόσμο να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες που υπάρχουν και στον πραγματικό κόσμο, στον φυσικό κόσμο».

Τις επαφές επιβεβαίωσε και η Microsoft, που επίσης αρνήθηκε να επισέλθει σε λεπτομέρειες, πέραν του ότι η εταιρεία αναγνωρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο επικοινωνιακό μοντέλο.

Προς το παρόν, η Google τηρεί σιγή ιχθύος, αναμένοντας τις εξελίξεις, ενώ σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με τον υπουργό Οκονομικών της Αυστραλίας και να έχει ζητήσει συνάντηση μαζί του, σε μία ύστατη πρόσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα