Νέα
  • ΓΔ: 867.71 -0.42%
  • Τζίρος: 151,78 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: O Μασκ έριξε ξανά την τιμή του κάτω από τα 50.000 δολάρια - Χάθηκαν 365 δισ.

Ελον Μασκ / Πηγή: AP
Ελον Μασκ / Πηγή: AP

Ο Μασκ επέμεινε σήμερα με νέο tweet στη χθεσινή θέση του να μη δέχεται το bitcoin ως μέσο πληρωμής λόγω ανησυχιών για τη μεγάλη κατανάλωση ενέργειας, ρίχνοντας την τιμή του ξανά κάτω από τα 50.000 δολάρια, εξαφανίζοντας παράλληλα κεφαλαιοποίηση 365 δισ. δολαρίων από την αγορά κρυπτονομισμάτων. «Η τάση ενεργειακής κατανάλωσης τους τελευταίους μήνες είναι τρελή», έγραψε ο Μασκ, αναρτώντας σχετικό γράφημα.

Πτώση και για το ether και το dοgecoin

Η τιμή του bitcoin έκανε βουτιά σήμερα στην έναρξη της αμερικανικής αγοράς κατά 10%, ενώ πτωτικά κινούνται και οι τιμές του ether και του dogecoin.

H Tesla ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, ενώ τον Μάρτιο ανήγγειλε και την αποδοχή του ως μέσο πληρωμής για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της. Στη συνέχεια, η Tesla δήλωσε ότι μείωσε τη θέση της κατά 10% στο πρώτο τρίμηνο. Οι ανακοινώσεις αυτές προκάλεσαν έκρηξη στην αγορά των crypto, αυξάνοντας την τιμή του bitcoin κατά περίπου 20%. Ωστόσο, υπήρχε μία προφανής αντίφαση με τη φήμη του Μασκ ως πρωτοπόρου στις πράσινες τεχνολογίες.

Κάποιοι επενδυτές της Tesla και περιβαλλοντολόγοι ήταν όλο και περισσότερο επικριτικοί αναφορικά με τον τρόπο που δημιουργείται το bitcoin – μία διαδικασία έντασης ενέργειας που συχνά βασίζεται σε στερεά καύσιμα, ιδιαίτερα στον άνθρακα.

bitcoin energy

Ο Μασκ δήλωσε ότι ασπάζεται επίσης την ανησυχία αυτή, ιδιαίτερα όσον αφορά τη χρήση «άνθρακα, που έχει τις περισσότερες εκπομπές ρύπων από όλα τα ορυκτά καύσιμα».

Τόνισε, πάντως, ότι θα διατηρήσει τα διαθέσιμά της σε bitcoin και ότι θα χρησιμοποιήσει το κρυπτονόμισμα όταν η δημιουργία του θα γίνεται από πιο βιώσιμες ενεργειακές πηγές, ενώ επανέλαβε ότι πιστεύει πολύ στα κρυπτονομίσματα.

Εξετάζουμε και άλλα κρυπτονομίσματα, τα οποία χρησιμοποιούν λιγότερο από το 1% της ενέργειας ανά συναλλαγή που απαιτεί το bitcoin», έγραψε την Τετάρτη.

Οι παλινωδίες του Mask με το dogecoin

Μόλις την προηγούμενη ημέρα, ο Μασκ είχε ρωτήσει τους χρήστες του twitter για το αν η Tesla θα έπρεπε να δεχθεί  το dogecoin, ένα κρυπτονόμισμα που είχε ξεκινήσει ως αστείο, αλλά ο ίδιος βοήθησε να εκτιναχθεί η τιμή του.

Την Κυριακή ανακοίνωσε ότι η εταιρεία διαστημόπλοιων του SpaceX θα δέχεται το dogecoin ως μέσο πληρωμής για ένα ταξίδι στη σελήνη το επόμενο έτος και μετά από λίγες μόνο ώρες το καταβαράθρωσε, αποκαλώντας το «απάτη» στη διάρκεια του σαββατιάτικου τηλεοπτικού σόου που παρουσίασε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ