Νέα
  • ΓΔ: 897.42 +0.25%
  • Τζίρος: 30,96 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 891 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης με άνοδο 0,4%.

Χρηματιστήριο / Πηγή: Picjumbo
Χρηματιστήριο / Πηγή: Picjumbo

Mε ήπιες πλαγιοκαθοδικές κινήσεις ξεκίνησαν τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη την εβδομάδα. Η έναρξη αυτή ίσως επηρεάσει και την αντίστοιχη του ελληνικού χρηματιστηρίου το οποίο κατά τις δυο τελευταίες εβδομάδες συσσώρευε μεταξύ 865 μονάδων και 888 μονάδων χωρίς να μπορεί να κάνει την υπέρβαση.

Η τελευταία συνεδρίαση του Μαίου ίσως δώσει την υπέρβαση των 890 μονάδων ανοίγοντας ξανά τον δρόμο για 900 - 910 μονάδες αλλά εάν κάτι στραβώσει να δούμε και την υποχώρηση προς τις 880 μονάδες. Σε μία αγορά 'χωρίς πυξίδα' όλα είναι πιθανά. Το θέμα είναι να διαμορφωθεί μία τάση για τον Ιούνιο που θα ανεβάσει και τις τιμές των μετοχών και θα έχει μικρότερη μεταβλητότητα.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι στις τελευταίες 10 συνεδρίασεις, ο Γενικός Δείκτης ξεκινά ήπια ανοδικά και προς το τέλος της συνεδρίασης υποχωρεί και κλείνει ή με μικρές ανόδους ή με μικρές υποχωρήσεις. Επίσης ο Μάιος τελειώνει με αυξημένες συναλλαγές πάνω από τα 90 εκατ. Ευρώ

Ο τραπεζικός δείκτης που ακολουθεί τις διακυμάνσεις των τραπεζικών μετοχών λόγω της πληθώρας εξελίξεων (αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων , αποτελέσματα τριμήνου κά) αναμένεται να διαδραματίσει και σήμερα έναν καθοριστικό ρόλο. Ήδη στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο τραπεζικός δείκτης κινείται έντονα ανοδικά.

Τα μη χρηματοοικονομικά blue chips πλέον έχουν καταφέρει να αποτελούν την αντιστάθμιση της τραπεζικής μεταβλητότητας αλλά με πρόσκαιρες ανοδικές εξάρσεις. Μετοχές όπως ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ συμπληρώνουν τον ρόλο των τραπεζικών μετοχών ενώ μετοχές όπως η ΔΕΗ, η Μυτιληναίος, η Jumbo , η Motor Oil ακολουθούν τον δικό τους αυτόνομο δρόμο. Στις τελευταίες συνεδριάσεις, η Aegean, η Lamda Development και τα ΕΛΠΕ έχουν δείξει ένα ανοδικό momentum για τους δικούς τους λόγους.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Ιούνιος είναι ο μήνας που συνήθως ξεκινούν οι αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων ενόψει β' εξαμήνου από θεσμικούς επενδυτές και επιχειρηματικά σχήματα. Στην Ελλάδα, οι αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων στις τράπεζες και οι μερισματικές αποδόσεις θα διαμορφώσουν την μεσοπρόθεσμη τάση μέχρι τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ