Νέα
  • ΓΔ: 873.1 -1.56%
  • Τζίρος: 94,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Wall Street: Πτώση άνω των 270 μονάδων για Dow Jones, απώλειες και για Nasdaq, S&P 500

Καθοδικές τάσεις στο άνοιγμα της Wall Street
Πηγή: AP

Γενικευμένο sell-off σήμερα στο χρηματιστήριο της Wall Street, με όλους τους δείκτες να σημειώνουν σημαντικές απώλειες.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 271,66 μονάδων (-0,78%), στις 34.607,72 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 120,30 μονάδων (-0,77%), στις 15.440,75 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 34,70 μονάδων (-0,77%), στις 4.458,58 μονάδες.

Τι λένε οι αναλυτές

Την ίδια ώρα, οι αναλυτές όλων σχεδόν των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών βλέπουν να ξεσπά καταιγίδα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι αποτιμήσεις των εταιρειών βρίσκονται σε ιστορικά υπερβολικά επίπεδα, η αγορά έχει κάνει συνεχόμενο ράλι επί ένα επτάμηνο και η Fed ετοιμάζεται να σταματήσει σταδιακά τις αγορές ομολόγων.

«Ο κίνδυνος μίας σκληρής διόρθωσης αυξάνεται», έγραψαν οι αναλυτές μετοχών της Deutsche Bank. H πίεση που δέχεται η αγορά άρχισε ήδη να αχνοφαίνεται, με τον δείκτη S&P 500 να έχει υποχωρήσει περίπου 1% στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις μετά τον διπλασιασμό του από τα χαμηλά του Μαρτίου 2020.

«Οι αποτιμήσεις των μετοχών είναι ιστορικά ακραίες, όποιον δείκτη και αν χρησιμοποιήσει κανείς», δήλωσε ο αναλυτής μετοχών της Deutsche Bank, ενώ ο επικεφαλής της διεύθυνσης έρευνας της Canaccord Genuity δήλωσε ότι «τα διεθνή χρηματιστήρια μπορεί να εισέρχονται σε μία περίοδο αναταραχής», προσθέτοντας ότι οι επενδυτές πρέπει να προτιμούν τις ισχυρότερες επιχειρήσεις με εύρωστες ταμειακές ροές έναντι των ασθενέστερων και πιο κερδοσκοπικών εταιρειών.

«Αν και οι ευρύτερες προοπτικές της αμερικανικής αγοράς είναι στέρεες στο κεντρικό σενάριό μας, θεωρούμε ότι πιθανόν έχουμε περάσει το peak της κυκλικής αισιοδοξίας», δήλωσε ο αναλυτής της Goldman Sachs.

Αδύναμα στοιχεία τον Σεπτέμβριο

Από την πλευρά του, αναλυτής της Morgan Stanley σημείωσε: «Θα έχουμε μία περίοδο όπου τα στοιχεία θα είναι αδύναμα τον Σεπτέμβριο, όταν θα είναι αυξημένος ο κίνδυνος της μετάλλαξης Δέλτα και θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία». Η τράπεζα έκανε την Τρίτη σύσταση για μείωση των θέσεων σε αμερικανικές μετοχές (underweight) και σε διεθνείς μετοχές (equal – weight).

«Ο S&P 500 έχει μεταβληθεί ουσιαστικά σε ένα 36ετές ομόλογο με μηδενικό κουπόνι. Αν κοιτάξετε τη διάρκεια της αγοράς σήμερα, είναι βασικά η μεγαλύτερη που υπήρξε ποτέ. Αυτό είναι που με τρομάζει», δήλωσε η επικεφαλής ανάλυσης μετοχών της Bank of America.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ