Νέα
  • ΓΔ: 878.34 -0.10%
  • Τζίρος: 46,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 891 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Eurokinissi

Μεικτές τάσεις και ήπιες μεταβολες καταγράφονται στην έναρξη των συνεδριάσεων στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. Οι μικρές ανοδικές κινήσεις που έρχονται μετά από μία ισχυρή ανοδική κίνηση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, δείχνουν ότι μεγάλο μέρος της ανοδικής κίνησης έχει ήδη πραγματοποιηθεί και έρχεται η σειρά της συσσώρευσης στα παρόντα επίπεδα.

Κρίσιμο επίπεδο οι 890 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Στο ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα θα δοκιμαστεί η αντίσταση των 890 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη. Ένα επίπεδο που εάν ξεπεραστεί θα επιβεβαιώσει την είσοδο στο ανοδικό κανάλι. Γενικότερα, οι επενδυτές που ενδιαφέρονται δεν πρέπει να έχουν παράπονο από την χρηματιστηριακή κίνηση το τελευταίο διάστημα. Η έντονη μεταβλητότητα προσφέρει και αγοραστικές ευκαιρίες και έντονες χρηματιστηριακές συγκινήσεις για τους βραχυπρόθεσμους επενδυτές. Μπορεί σε επίπεδο Γενικού Δείκτη να υπάρχουν σοβαρές μεταβολές αλλά σε επίπεδο επιμέρους μετοχών, η κίνηση ειδικά στα blue chips έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι τραπεζικές μετοχές (σε διεθνές επίπεδο) ίσως βγουν κερδισμένες από την πορεία των επιτοκιακών αποδόσεων. Οι 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες δείχνουν να ξεπερνουν πολλά και χρονίζοντα προβλήματα και ξεκινούν μία νέα πορεία σε ότι αφορά τις χορηγήσεις. Το ενδιαφέρον πλέον μετατοπίζεται εκτός από τα NPE's και τα NPL's - που φαίνεται ότι περιορίζονται σε μονοψήφια επίπεδα όπως είναι και στην υπόλοιπη Ε.Ε – και σε τομείς οργανικής ανάπτυξης όπως τα δάνεια, οι αποδόσεις χαρτοφυλακίων επενδύσεων κ.ά.

Τα διεθνή μέσα επικαλουνται ότι ακόμη και εάν λήξει το πρόγραμμα PEPP η ΕΚΤ, θα υπάρξει άλλο πρόγραμμα που θα το αντικαταστήσει.

Σε αμιγώς χρηματιστηριακό επίπεδο, εκτός από τη μετοχή της ΕΤΕ που βρίσκεται σε ανοδικό κανάλι και έχει ως στόχο την προσέγγιση των 3 ευρώ, κίνηση καταγράφουν πλέον και οι υπόλοιπες τράπεζες. H Αlpha Bank προσπαθεί να προσεγγίσει τα 1,15 ευρώ, η μετοχή της Eurobank θα δοκιμαστεί στις αντιστάσεις των 0,85 ευρώ και η Πειραιώς πρέπει κάποια στιγμή να αποκτήσει σταθερότητα στην ανοδική της κίνηση.

Στις υπόλοιπες δεικτοβαρείς μετοχές, το ενδιαφέρον εστιάζεται αφ' ενός στις μετοχές του ομίλου συμφερόντων Κόκκαλη (Ιντρακομ, Ιντραλοτ, Ιντρακατ) όπου είχαμε και σημαντικές μετοχικές εξελίξεις με είσοδο νέων μετόχων που είχαν πυροδοτήσει σημαντική άνοδο για ένα δίμηνο περίπου, στη μετοχή του ΟΤΕ που αν και δείχνει ότι υπάρχει σημαντική μεταβλητότητα εντούτοις κερδίζει συνεχώς υψηλότερα επίπεδα, ο ΟΠΑΠ θα δοκιμαστεί στα επίπεδα πέριξ των 13,5 ευρώ ενώ οι μετοχές της ΔΕΗ , της Μυτιληναίος και της Motor Oil βρίσκονται αυτή την περίοδο στο επίκεντρο των ενεργειακών εξελίξεων. Καλή εικόνα για την Τερνα Ενεργειακή , η Jumbo χρηματιστηριακά έκανε ένα εξαιρετικό ράλι σε όγκο συναλλαγών και δύναμη ανόδου ενώ εισροές ξένων κεφαλαίων είχαμε στη μετοχή του Titan International.

Γενικότερα φαίνεται ότι οι μεγάλοι φόβοι του πληθωρισμού έχουν αρχίσει να ενσωματώνονται στις αποτιμήσεις και οι αγορές εστιάζουν ιδιαίτερα στην ανάπτυξη (ΑΕΠ) αλλά και στα επιχειρηματικά αποτελέσματα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ