Νέα
  • ΓΔ: 957.6 +0.62%
  • Τζίρος: 79,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Προσεγγίζει τα υψηλά έτους ο Γενικός Δείκτης που ξεκίνησε στις 925 μονάδες

Χρηματιστήριο
Χρηματιστήριο / Πηγή: Eurokinissi

Mε τα αποτελέσματα 9μηνου της Τράπεζας Πειραιώς υποδέχεται την σημερινή συνεδρίαση το ελληνικό χρηματιστήριο. Το βράδυ αναμένεται να έχουμε αξιολόγηση από την έκθεση της Moody's ή τουλάχιστον έτσι έχει προεξοφλήσει το ελληνικό χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη να αναρριχάται πάνω από τις 920 μονάδες κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις. Στόχος της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αξιών είναι να φτάσει ο Γενικός Δείκτης κοντά στα υψηλά έτους (930 μονάδες).

Ταυτόχρονα, οι ευρωπαικές αγορές μετά από δύο ήπιες πτωτικές συνεδριάσεις κινούνται ξανά ανοδικά και επαναπροσεγγίζουν ιστορικά υψηλά , ο DAX πάνω από τις 16.200 μονάδες παρά το σοκ του πληθωρισμού (PPI) που ανήγγειλε σήμερα, ο γαλλικός CAC πάνω από τις 7.300 μονάδες και γενικότερα οι περισσότερες ευρωπαικές αγορές βρίσκονται σε ένα χρηματιστηριακό ντελίριο αγνοώντας και την αύξηση του πληθωρισμού και τα ενεργειακά προβλήματα που δημιουργεί η εκτίναξη των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου και τα προβλήματα με τους ημιαγωγούς.

Στις 925 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης - Στο επίκεντρο συναλλαγών οι τραπεζικές μετοχές

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση με άνοδο στις 925 μονάδες δημιουργώντας προσδοκίες για πιθανή δημιουργία νέου υψηλού έτους. Ο τραπεζικός κλάδος, μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο όμιλος Πειραιώς αναμένεται να είναι από τους πρωταγωνιστές της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας. Από εκεί πέρα αναμένουμε την αντίδραση της μετοχής της ΔΕΗ που πήρε τα σκήπτρα στις συναλλαγές την προηγούμενη εβδομάδα (μετά και την είσοδο των νέων μετοχών), του ΟΤΕ που έχει εναλλαγές ανόδου και πτώσης, του ΟΠΑΠ που βρίσκει στήριξη στα 13 ευρώ, της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής που βρίσκεται σε ανοδικό momentum (ανεξάρτητα με το τι θα κάνει σήμερα), τον Μυτιληναίο που έχει σταθεροποιηθεί πέριξ των 15,3 ευρώ , την Jumbo που ουσιαστικά έχει εισέλθει στην καλή περίοδο πωλήσεων (λόγω εορτών) και στις μετοχές υποδομών (Lamda Dev, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠΑ, ΕΥΔΑΠ) και ενέργειας (Motor Oil, ΕΛΠΕ) που θα παραμείνουν στο προσκήνιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εάν σήμερα η Moody's βγάλει μία θετική αξιολόγηση και βελτιώσει τον δείκτη του ελληνικού αξιόχρεου, θα είναι μία ευπρόσδεκτη εξέλιξη και επιβράβευση της πορείας της ελληνικής οικονομίας. Η χρηματιστηριακή αγορά έχει ήδη πάρει θέσεις σε μετοχές που θα επωφεληθούν από την αξιολόγηση αυτή. Επιπλέον μία θετική αξιολόγηση θα ανοίξει το δρόμο για την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας μέσα στο 2022.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ