Νέα
  • ΓΔ: 899.16 +0.17%
  • Τζίρος: 82,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Crypto: Νέο σφυροκόπημα της αγοράς - Σε εκκαθάριση μεγάλο hedge fund

To hedge fund κρυπτονομισμάτων,Three Arrows Capital (3AC), τέθηκε σε διαδικασία εκκαθάρισης, καθώς δεν μπόρεσε να αντέξει τη μεγάλη πτώση της αγοράς crypto, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Η πορεία του 3AC στη χρεοκοπία οδήγησε σε νέα αναταραχή στην αγορά. Η τιμή του bitcoin, που είχε σταθεροποιηθεί τις τελευταίες ημέρες, υποχώρησε σήμερα ξανά κάτω από το επίπεδο των 20.000 δολαρίων, ενώ μεγαλύτερες απώλειες κατέγραφαν άλλα κρυπτονομίσματα.

Το 3AC, ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά ταμεία στον χώρο των crypto, με έδρα τη Σιγκαπούρη, αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες από το sell-off των ψηφιακών νομισμάτων.

Η χρηματιστηριακή εταιρεία crypto, Voyager Digital, εξέδωσε τη Δευτέρα προειδοποίηση για τη χρεοκοπία του hedge fund, το οποίο δεν μπόρεσε να αποπληρώσει ένα δάνειο 15.250 bitcoin (περίπου 324 εκατ. δολαρίων) και ένα άλλο δάνεια αξίας 350 εκατ. δολαρίων στο stablecoin USDC.

Την ίδια ημέρα, ένα δικαστήριο στις βρετανικές Παρθένες Νήσους διέταξε την εκκαθάριση του 3AC.

Βουτιά του bitcoin 37% τον Ιούνιο

Το bitcoin έχει υποχωρήσει 37% μέσα στον Ιούνιο, ενώ η κατρακύλα του είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με το υψηλό επίπεδο των 69.000 δολαρίων του περασμένου Νοεμβρίου.

Ο δείκτης ψηφιακών νομισμάτων MVIS, o οποίος παρακολουθεί τις τιμές 100 μεγάλων crypto, υποχώρησε 4,1%, ενώ η τιμή του solana έκανε βουτιά 6,2% και του Avalanche 7,2%.

H σταθεροποίηση του bitcoin μετά την πτώση του στα 17.560 δολάρια στις 18 Ιουνίου προκάλεσε κάποια αισιοδοξία ότι η χειμαζόμενη αγορά των crypto θα δημιουργούσε το έδαφος για να ανακάμψει. Ωστόσο, ο κλάδος παραμένει υπό ασφυκτική πίεση λόγω των αυξήσεων των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες και των προβλημάτων.

Το bitcoin έχει περιθώριο να υποχωρήσει έως τα 12.500 με 13.000 δολάρια, «που εκτιμώ ότι θα πρέπει να αποτελέσει ένα εξαιρετικό επίπεδο για αγορές από μεσοπρόθεσμους επενδυτές», έγραψε τεχνικός αναλυτής της Fundstrat

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ