Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Αγγιξε ανοδικά τις 870 μονάδες ο ΓΔ

Πηγή: Eurokinissi

Κόντρα στο πτωτικό ρεύμα των ευρωπαικών και αμερικανικών αγορών κινήθηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,7% φτάνοντας στις 869,82 μονάδες και πιστοποιώντας την ανοδική τάση που διανύει εδώ και μερικές εβδομάδες. Η άνοδος προήλθε από επιλεκτικές μετοχές υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξήθηκε κατά 0,94% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,58%. Η αξία συναλλαγών ήταν χαμηλή, στα 59 εκατ. Ευρώ, αλλά αυτό ερμηνεύεται και από την “θερινή ραστώνη των αγορών” (Αύγουστος γαρ). Στο ισοζύγιο κερδισμένων και χαμένων, οι 48 μετοχές έκλεισαν ανοδικά και οι 43 πτωτικά.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι των Τραπεζών (2,29%), Προσωπικών-Οικιακών Προιόντων (1,7%), Κατασκευών (1,68%), Ταξιδιών-Αναψυχής (1,34%) και υποχώρηση είχαν οι κλάδοι των Βιομηχανικών Προιόντων και υπηρεσιών (-0,48%) και Τροφίμων-Ποτών (-0,04%). Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγων ήταν οι Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Eurobank, ΕΤΕ, ΔΕΗ, Τερνα Ενεργειακή.

Η αγορά επιβεβαιώνει ότι μπορεί να φτάσει βραχυπρόθεσμα τις 880 μονάδες εάν δεν επηρεαστεί από την διορθωτική κίνηση των ξένων αγορών. Γενικότερα, ο Αύγουστος είναι μήνας διορθώσεων και για το ελληνικό χρηματιστήριο.

Διεθνείς αγορές : Πτωτικό κλίμα λόγω φόβων οικονομικής ύφεσης και γεωπολιτικών κινδύνων

Οι χρηματιστηριακές αγορές σε Αμερικη και Ευρώπη κινούνται καθοδικά εξαιτίας των φόβων για επιδείνωση του οικονομικού κλίματος (ιδιαίτερα στην Ευρώπη) αλλά και της γεωπολιτικής έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για την Ταιβάν. Πάντως αρκετοί υποστηρίζουν ότι η διόρθωση σε Αμερική και Ευρώπη προέρχεται από την θερινή αποκόμιση υπεραξιών προκειμένου να γίνει αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων από τον Σεπτέμβριο (δ' τρίμηνο).

Στις αμερικανικές αγορές, στις 17.30 ώρα Ελλάδας, η διόρθωση ήταν πιο έντονη με τον Dow Jones να υποχωρεί προς τις 32.500 μονάδες, τον S&P 500 προς τις 4.100 μονάδες και τον Nasdaq προς τις 12.300 μονάδες. Στις ευρωπαικές αγορές η πτώση ήταν πιο ήπια με τον DAX στις 13.430 μονάδες, τον γαλλικό CAC στις 6.410 μονάδες , τον ιταλικό MIB στις 22.300 μονάδες και τον Eurostoxx 50 να καταγράφει απώλειες (-0,6%).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ