Νέα

Χρηματιστήριο: Στις 792,9 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Eurokinissi

ευρωπαικές αγορές κινούνταν έντονα ανοδικά μέχρι την στιγμή που ξεκίνησαν πτωτικά οι αμερικανικές αγορές (δείκτες). Σταδιακά -και μέχρι λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος - οι ευρωπαικοί δείκτες κινούνται μεν ανοδικά αλλά δείχνουν εξαιρετικά ευάλωτοι και μπορεί , κάποιοι, να κλείσουν αρνητικά.

Πάντως με 3 έντονα καθοδικές συνεδριάσεις και 2 ανοδικές, οι ευρωπαικές αγορες δείχνουν να προσπαθούν να μετριάσουν την πτώση. Για τις αμερικανικές αγορές, ο Σεπτέμβριος 2022 ήταν ο χειρότερος μήνας χρηματιστηριακά από το 2020.

Ο Dow Jones υποχωρούσε (λίγο μετά τις 17.00) κατά 0,29%, ο S&P 500 υποχωρούσε και αυτός οριακά ενώ ο Nasdaq κατέγραφε οριακή (0,22%) άνοδο που βέβαια δεν καλύπτει στο ελάχιστο τις μεγάλες απώλειες της εβδομάδας. Στις ευρωπαικές αγορές, ο DAX είχε άνοδο 0,61%, ο CAC 40 αυξάνονταν κατά 0,69%, ο FTSE 100 ήταν σταθεροποιητικός (-0,07%), ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 είχε άνοδο 0,47% και ο ιταλικός MIB 1,09%.

Υψηλός πληθωρισμός στην Ευρωζώνη

Η ανακοίνωση των δεικτών πληθωρισμού από την Eurostat δείχνει ότι σε κάποιες χώρες (όχι στην Ελλάδα) ο πληθωρισμός (ετήσιος) σταθεροποιείται ή και αποκλιμακώνεται (πχ Γαλλία). Ωστόσο παραμένει σε υψηλά 20ετίας για τα περισσότερα κράτη μέλη και αυτό θα είναι ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα όσο πλησιάζει ο χειμώνας.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Στις 792,9 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με άνοδο 0,56%

Στις 792,9 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης με αύξηση 0,59% σε μία μάλλον ρηχη συνεδρίαση. Ωστόσο ορισμένες δεικτοβαρείς μετοχές απο την υψηλή κεφαλαιοποίησης είχαν αυξημένη μεταβλητότητα λόγω short covering. Η αξία συναλλαγών κατά την τελευταία συνεδρίαση τoυ μήνα ήταν αξιοπρεπής στα 70,2 εκατ. Ευρώ. Στο ισοζύγιο κερδισμένων / χαμένων 56 μετοχές ήταν ανοδικές και 55 πτωτικές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξήθηκε κατά 0,55%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) είχε άνοδο 0,17%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι των Υγείας (4,7%), Τηλεπικοινωνιών (3.03%) με αντίδραση του ΟΤΕ μετά την προηγούμενη πίεση, Ταξιδιών-Αναψυχής (2,04%), Κατασκευών-Υλικών (1,96%). Πτωτικά κινήθηκαν οι κλάδοι των Προσωπικών-Οικιακών Προιόντων (-1,86%), Εμπορίου (-0,59%) και οι Τράπεζες (-0,33%) που μάλλον φρέναραν μεγαλύτερη άνοδο του Γενικού Δείκτη. Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ, ο Μυτιληναίος, η ΔΕΗ, η Alpha Bank και η Τέρνα Ενεργειακή.

Η έναρξη του Οκτωβρίου θα δείξει εάν θα συνεχιστεί η πορεία σε πτωτικό κανάλι ή θα επιστρέψει η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά πάνω από τις 800 μονάδες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ