Νέα
  • ΓΔ: 1270.35 -0.39%
  • Τζίρος: 95,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Συνεχίζεται η διολίσθηση των χρηματιστηριακών αγορών προς το τέλος του χρόνου

Πηγή: Eurokinissi

Διολίσθησης συνέχεια για τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές, κυρίως λόγω των παραδοσιακών ρευστοποιήσεων στο τέλος του χρόνου.  Οι αγορές έχουν ενσωματώσει στις αποτιμήσεις δεικτών και μετοχών και το ενδεχόμενο ύφεσης, απλώς τώρα δημιουργούν ρευστότητα ενόψει της έναρξης του δύσκολου 2023.  Οι μεγαλύτεροι ευρωπαικοί δεικτες υποχωρούν πάνω από 0,5% στην έναρξη της συνεδρίασης με τον DAX στο -0,95% και τον γαλλικό CAC -1,05%.

Υποχώρηση και στο ελληνικό χρηματιστήριο

Πτωτικά έχει ξεκινήσει και ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικ'ό χρηματιστήριο. Στα πρώτα λεπτά της συνεδριασης διαμορφώνεται στις 913 μονάδες (-0,36%) . Ο δείκτης υψηλης κεφαλαιοποίησης υποχωρει κατά (-0,72%), ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποιησης (-0,16%). Στους επιμερους χρηματιστηριακούς δείκτες, τις μεγαλύτερες απώλειες έχουν οι τράπεζες (-1,48%), οι τηλεπικοινωνίες (-0,87%), το εμπόριο (-0,55%), ενώ ανοδικά κινούνται οι κατασκευές (0,12%).

Το ζητούμενο μέχρι το τέλος του χρόνου είναι να διατηρηθούν τα επίπεδα μεταξύ 905-910 μονάδων που είναι η πρώτη στηριξη. Από εκει και πέρα εάν έρθει (αρκετά δύσκολο) κάποιο ανοδικό κυμα, η αντίσταση είναι οι 925 μονάδες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ