Νέα

Wall Street: Τις μετοχές χαμηλής κεφαλαιοποίησης προτιμούν οι επενδυτές

Wall Street / Πηγή: AP
Wall Street / Πηγή: AP

Στις μετοχές των εταιρειών χαμηλής κεφαλαιοποίησης στρέφονται όλο και περισσότερο οι επενδυτές της Wall Street, καθώς πιστεύουν ότι τα νέα μέτρα στήριξης που προωθεί η κυβέρνηση Μπάιντεν και  το πρόγραμμα των εμβολιασμών θα δώσουν ώθηση στην αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο δείκτης Russel 2000 των μικρών εταιρειών έχει αυξηθεί 15% και έχει κάνει 10 υψηλά ρεκόρ από την αρχή του έτους, ξεπερνώντας κατά πολύ τα κέρδη 4% που είχε ο S&P 500. Η διαφορά στην άνοδο των δύο αυτών δεικτών είναι η μεγαλύτερη από το 2000 για το διάστημα από την αρχή του έτους έως τις 19 Φεβρουαρίου σύμφωνα με στοιχεία της  Dow Jones Market Data.

Ακόμη μεγαλύτερη είναι η διαφορά στο τελευταίο εξάμηνο, φθάνοντας τις 30 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν μεγαλύτερη δημοσιονομική στήριξη από την κυβέρνηση Μπάιντεν.  

Μεταξύ των εταιρειών με τα υψηλότερα κέρδη περιλαμβάνονται η εταιρεία υδρογόνου Plug Power, η αλυσίδα Fast Food, Red Robin Gourmet Burgers και η εταιρεία λιανικών πωλήσεων, Macy’s. Και οι τρεις αυτές μετοχές έχουν υπερδιπλασιασθεί τους τελευταίους έξι μήνες και έχουν αυξηθεί τουλάχιστον 30% το 2021.

Οι μικρότερες εταιρείες είναι περισσότερο «δεμένες» με την εγχώρια οικονομία από αυτές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, οι οποίες έχουν περισσότερα έσοδα και κέρδη από το εξωτερικό.

Οι κλάδοι που έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στην πορεία της οικονομίας – όπως ο ενεργειακός, ο τραπεζικός και των υλικών – έχουν μεγαλύτερο βάρος στον Russell 2000 από ότι στους μεγαλύτερους δείκτες. Οι κλάδοι αυτοί είχαν πληγεί από την πανδημία αλλά τώρα είναι αυτοί που οδηγούν σε νέα ρεκόρ τις αγορές.

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ