Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Aνοδικό ξεκίνημα για τις ευρωπαϊκές αγορές - Ισορροπία πέριξ των 1.280 μονάδων ο Γεν. Δείκτης

Πηγή: Pixabay-Pexels

Η αποκόμιση κερδών από τις αμερικανικές αγορές και τα προβληματάκια στις ασιατικές οικονομίες (ειδικά στην Κίνα) δημιουργούν τάσεις συσσώρευσης και στις ευρωπαϊκές αγορές οι οποίες, ούτως ή άλλως, κινούνται σε πολυετή υψηλά.

Προς το παρόν οι αναλυτές και οι επενδυτές θεωρούν τις διορθώσεις θεμιτές για τα χρηματιστήρια ενόψει των επανατοποθετήσεων κατά την νέα χρονιά όπου οι εκτιμήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη για την ανάπτυξη, δείχνουν ότι θα είναι υποτονική. Οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν με μικρές ανοδικές κινήσεις τις σημερινές συνεδριάσεις. Ο γερμανικός DAX αυξάνεται κατά 0,15% , ο γαλλικός CAC κατά 0,24%, ο ιταλικός MIB κατά 0,13% και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 κατά 0,14%.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Ισορροπία πέριξ των 1.280 μονάδων

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δείχνει να ισορροπεί πέριξ των 1.280 μονάδων με αντίρροπες τάσεις ανάμεσα στις δεικτοβαρείς μετοχές. Οι τραπεζικές μετοχές διόρθωσαν χθες καθώς φαίνεται ότι είχαν προεξοφλήσει στις αποτιμήσεις τους την επενδυτική βαθμίδα (ο τραπεζικός δείκτης έχει αυξηθεί πάνω από 65% από τις αρχές του χρόνου). Παραμένουν στο προσκήνιο των εξελίξεων παρά τις όποιες συγκυριακές ρευστοποιήσεις για την αποκόμιση των κερδών στο τέλος του χρόνου.

Mετά την χθεσινή διόρθωση, κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο τραπεζικός δείκτης αυξάνεται αφού βγήκαν αγοραστές.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης διαμορφώνεται ανοδικά στις 1.276,22 μονάδες με οριακή ανοδική μεταβολή. Το ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών μετοχών είναι ισορροπημένο (25 /22).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης αυξάνεται κατά 0,06% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap υποχωρεί (-0,3%). Από τους επιμέρους κλάδους, την μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν στα πρώτα λεπτά, τα τρόφιμα-ποτά (0,57%), οι τράπεζες (0,27%), οι κατασκευές (0,03%). Σε ότι αφορά τους πτωτικούς δείκτες, ξεχωρίζει η υποχώρησε σε προσωπικά-οικιακά προιόντα (-0,67%), χρηματοοικονομικές (-0,55%), τεχνολογίας (-0,49%) και ταξιδιών-αναψυχής (-0,37%).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ