Νέα
  • ΓΔ: 859.38 -0.89%
  • Τζίρος: 82,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

JP Morgan: Μακροπρόθεσμος στόχος στα 146.000 δολάρια για το Bitcoin

JP Morgan / Πηγή: A{

Δυναμική για περαιτέρω κέρδη μακροπρόθεσμα διακρίνει στο Bitcoin η JP Morgan, εκτιμώντας ότι ανταγωνίζεται με το χρυσό για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς Bitcoin που κυμαίνεται περίπου σε 575 δισ. δολάρια, θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 4,6 φορές – για μία θεωρητική τιμή του ψηφιακού νομίσματος στα 146.000 δολάρια-  για να αντιστοιχεί στη συνολική επένδυση του ιδιωτικού τομέα σε χρυσό μέσω ETFs ή ράβδων χρυσού και νομισμάτων, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι στρατηγικοί αναλυτές της, με επικεφαλής τον Νικόλαο Πανηγυρτζόγλου, σε σημείωμα τους.

Τονίζεται ωστόσο ότι η προοπτική αυτή εξαρτάται από τη μεταβλητότητα του Bitcoin, που θα πρέπει να συγκλίνει με εκείνη του χρυσού προκειμένου να ενθαρρύνει περισσότερους θεσμικούς επενδυτές να τοποθετηθούν. Εξέλιξη που θα χρειαστεί χρόνο για να επιτευχθεί, όπως επισημαίνουν στην ανάλυσή τους.

«Η συσσώρευση στο Bitcoin, εκτός του χρυσού, ως "εναλλακτικού" νομίσματος, συνεπάγεται μεγάλη ανοδική πορεία για το κρυπτονόμισμα μακροπρόθεσμα», ανέφερεται σε ανάλυση της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου.

Επισημαίνεται ωστόσο ότι, «μια σύγκλιση στη μεταβλητότητα μεταξύ Bitcoin και χρυσού είναι απίθανο να συμβεί γρήγορα και πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει μία πολυετή διαδικασία. Αυτό συνεπάγεται ότι ο παραπάνω θεωρητικός στόχος τιμών για το Bitcoin ύψους 146.000 δολαρίων, θα πρέπει να θεωρηθεί μακροπρόθεσμος και, ως εκ τούτου, μη εφικτός στόχος τιμών για αυτό το έτος».

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα το Bitcoin έκανε «βουτιά» έως και 17% τη Δευτέρα, καταγράφοντας την μεγαλύτερη πτώση από τον Μάρτιο, έχοντας φτάσει στα 34.000 δολάρια για πρώτη φορά στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι διακυμάνσεις αυτές αποτελούν μια υπενθύμιση της γνωστής και πολυσυζητημένης αστάθειάς του, ενώ η τιμή του έχει υπερτετραπλασιαστεί κατά το 2020.

Στο μεταξύ, όλο και περισσότεροι κορυφαίοι θεσμικοί επενδυτές, όπως οι Paul Tudor Jones, Scott Minerd και Stan Druckenmiller, είτε άρχισαν να τοποθετούν χρήματα στο Bitcoin είτε έχουν δηλώσει ότι είναι ανοιχτοί στο να το πράξουν.

Προς το παρόν, η JPMorgan δεν αποκλείει προβλήματα για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, καθώς οι υπάρχοντες δείκτες αποτυπώνουν το ενδεχόμενο ενός φαινόμενου φούσκας.

«Το φόντο της αποτίμησης και της θέσης είναι πολύ πιο δύσκολο για το Bitcoin στο ξεκίνημα του νέου έτους», αναφέρουν οι αναλυτές.

«Ενώ δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα η τρέχουσα κερδοσκοπική μανία να συνεχιστεί περαιτέρω δίνοντας ώθηση στην τιμή του Bitcoin προς την περιοχή μεταξύ 50.000 έως 100.000 δολαρίων, πιστεύουμε ότι τέτοια επίπεδα τιμών θα αποδειχθούν μη βιώσιμα», συμπληρώνουν χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ