Νέα
  • ΓΔ: 1481.65 +0.11%
  • Τζίρος: 89,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Φυσικό αέριο: Παραμένουν χαμηλές οι τιμές - Αυξήθηκαν οι θέσεις short των επενδυτών

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη κινούνται σε χαμηλά επίπεδα καθώς η ανάκαμψη των ροών από τη Νορβηγία χαλάρωσαν τις ανησυχίες για την προσφορά, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν ότι θα συνεχισθεί η πτωτική πορεία τους.

Τα συμβόλαια για παράδοση τον Αύγουστο (TTF) υποχωρούσαν σήμερα 2,2% στα 26,4 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με τις ροές από τη Νορβηγία να αυξάνονται σήμερα το πρωί στα επίπεδα του Απριλίου.

Οι ροές από τη σκανδιναβική χώρα, η οποία είναι πλέον ο βασικός προμηθευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αυξάνονται το τελευταίο διάστημα, μετά την ολοκλήρωση των έργων συντήρησης μεγάλων μονάδων της.

Στο 82,5% η πληρότητα των αποθηκών 

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την υψηλότερη από την κανονική για την εποχή πληρότητα των δεξαμενών αποθήκευσης στην ΕΕ (έφτασε στο 82,5%) και τη σχετικά περιορισμένη βιομηχανική ζήτηση, δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας στην αγορά.

Οι καθαρές θέσεις short από επενδυτικά ταμεία για το φυσικό αέριο (TTF) αυξήθηκαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας για πρώτη φορά μετά από έναν μήνα, σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία.

Στις αρχές Ιουνίου, το ενδιαφέρον για θέσεις short είχε φθάσει στο υψηλότερο φετινό επίπεδο αλλά στη συνέχεια πολλοί επενδυτές έκλεισαν τις θέσεις τους λόγω των αυξήσεων στις τιμές που προκάλεσε η παράταση των έργων συντήρησης στη Νορβηγία.

Σε επαγρύπνηση οι traders

Ωστόσο, οι traders εξακολουθούν να είναι σε φάση επαγρύπνησης και να αντιδρούν σε ειδήσεις για μη αναμενόμενες μειώσεις στην προσφορά ή για αύξηση στη χρήση φυσικού αερίου και για τον ανταγωνισμό για την απόκτησή του.

Τον Αύγουστο είναι προγραμματισμένες νέες εποχιακές εργασίες στη Νορβηγία. Επιπλέον, το πρωτοφανές κύμα καύσωνα συνεχίζει να πλήττει τμήματα της Νότιας Ευρώπης, τεστάροντας κρίσιμες υποδομές και αυξάνοντας τις ανάγκες λειτουργίας των air condition.

Οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο του κύματος καύσωνα στην αγορά, μαζί με τις ανησυχίες για τον καιρό τον Αύγουστο, είχαν οδηγήσει σε αύξηση των τιμών νωρίτερα στην εβδομάδα.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ