Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Τα πανηγύρια της ΕΤΕ, η όρεξη των ιταλών και το ρεκόρ της AEGEAN

Γενικός Δείκτης : Πήρε και βοήθεια από τις ξένες αγορές , όχι μόνο από την ΕΤΕ

Οι ξένες αγορές και η ΕΤΕ βεβαίως, βοήθησαν στην χθεσινή ανοδική κίνηση του Γεν. Δείκτη. Οι περισσότεροι χρηματιστές ήταν ενθουσιασμένοι με τις τραπεζικές εξελίξεις, αλλά δεν έβλεπαν στις οθόνες τους το πάρτι των ξένων αγορών.  Ήδη οι ευρωπαικές αγορές έχουν φτάσει σε απόσταση 5% έως 10% από τα ιστορικα τους υψηλά καλύπτοντας τις απώλειες του β' εξαμήνου.  Έτσι, για να μην υποτιμούμε τις “ξένες δυνάμεις”...

ETE:  Tα πανηγύρια αλλά και  κάποιες σκέψεις για τα 5,44 ευρώ

Υπερκαλύφθηκε, η προσφορά πάνω από 5 φορές στην ΕΤΕ. Δηλαδή πήγαινε για 1,09 δισ. Ευρώ και έχουν γραφτεί για 6 δισ. Ευρώ. Η μετοχή στο ταμπλό έφτασε στα 5,8 ευρώ.  Αυτό αποδεικνύει ότι μπορούσε να οριστεί και υψηλότερη τιμή.  Από την στιγμή που ο επενδυτής πληρώνει στο ταμπλό 5,8 ευρώ για να αποκτήσει την μετοχή , θα μπορούσαν οι σύμβουλοι να την βάλουν την τιμή αυτή (και μεγαλύτερη) ως όριο εγγραφής στο placement.  

Αlpha Bank : Άνοιξε η όρεξη των ιταλών και ψωνίζουν και από το ταμπλό

Αυξάνει το ποσοστό της Unicredit στην Alpha Bank πάνω από το 9% (έφτασαν στο 9,6%)  καθώς οι ιταλοί αγοράζουν μετοχές και από το χρηματιστηριακό ταμπλό (αγορά).  Όπως προκύπτει από την χρηματιστηριακή ανακοίνωση, απέκτησε μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών 211.138.299 μετοχές και 15.000.000 μετοχές από την Αγορά. Μετά την παραπάνω εξέλιξη, παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι υπάρχουν αυξημένες προσδοκίες για τις προθέσεις των Ιταλών στην Alpha Bank. “Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος”.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Οι περιπέτειες ΑLPHA και Εθνικής, οι χρησμοί της UBS για Ελλάδα και η μεταβλητότητα στο Χ.Α

Αttica Βank : Αυξάνει το ποσοστό του το ΤΧΣ με την είσοδο των νέων μετοχών από το DTC

Tο ποσοστό επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει το ΤΧΣ διαμορφώνεται από 69,5% σε 72,5%, κατόπιν της εισαγωγής του συνόλου των 4.980.256 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Τράπεζας που εκδόθηκαν κατά μετατροπή παραστατικών τίτλων στο πλαίσιο υλοποίησης των προβλέψεων του άρθρου 27Α του ν. 4172/2013 («DTC»).

Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Η διάψευση της Ακτωρ, το ρεκόρ του ΤΙΤΑΝ και οι απώλειες της Trade Estates

Eurobank : Βγάζει σημαντικά έσοδα και από τις θυγατρικές της. Παραμένει leader στην ελληνική αγορά η Eurobank Factoring

Εκτός από τις τραπεζικές εργασίες, η Eurobank βγάζει κέρδη και από τις θυγατρικές της. Χαρακτηριστική περίπτωση η Eurobank Factoring που συνεχίζει να είναι από τους leader του κλάδου.  Μάλιστα βραβεύθηκε πρόσφατα στο διεθνές συνέδριο Factoring στο Μαρακές. Η Εurobank Factors, 100% θυγατρική της Eurobank, βραβεύτηκε ως η Καλύτερη Εταιρεία Παγκοσμίως στον τομέα του Εξαγωγικού Factoring και 3 η καλύτερη στην Ευρώπη στο Διεθνές (Εισαγωγικό - Εξαγωγικό) Factoring, για το 2022, στο πλαίσιο της αξιολόγησης της FCI.

Σταθερά πρώτη στις υπηρεσίες factoring στην Ελλάδα, η Eurobank Factors συγκέντρωσε την καλύτερη βαθμολογία, για το Εξαγωγικό Factoring και αξιολογήθηκε ως Excellent. Η βαθμολογία προκύπτει βάσει ποιοτικών και ποσοτικών κριτηρίων, όπως την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, τον αριθμό λαμβανόμενων ψήφων, τους όγκους συναλλαγών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Factors, κ. Γιώργος Καραγιαννόπουλος, δήλωσε: «Για μια ακόμη χρονιά επιβραβεύεται η προσήλωση της Eurobank Factors στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πελάτες και συνεργάτες της και ιδιαίτερα σε εκείνους με εξαγωγικό προσανατολισμό. Ως εκπρόσωποι του Ομίλου Eurobank και της χώρας μας, είμαστε υπερήφανοι που πετυχαίνουμε τις υψηλότερες παγκόσμιες διακρίσεις στο χώρο του factoring.».

Aegean : Ρεκόρ κερδοφορίας και τζίρου στο γ τρίμηνο   και ρεκόρ ρευστότητας 775 εκατ. Ευρώ

Τα Κέρδη προ φόρων της AEGEAN διαμορφώθηκαν σε 217,5 εκατ., υπερβαίνοντας κατά 79% την αντίστοιχη κερδοφορία του εννεαμήνου του 2022, ενώ τα Κέρδη μετά από Φόρους του εννεαμήνου ανήλθαν στα 170,7 εκατ., 83% υψηλότερα από Κέρδη μετά από Φόρους  την αντίστοιχη περίοδο του 2022.Τα ταμειακά διαθέσιμα, ισοδύναμα και λοιπές χρηματοοικονομικές επενδύσεις διαμορφώθηκαν σε 755,5 εκατ.
Στις 30.09.2023 ενώ τα Ίδια Κεφάλαια διαμορφώθηκαν σε €525,3 εκατ.

Στο τρίτο τρίμηνο του 2023, συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022 το οποίο μέχρι σήμερα ήταν το ιστορικά υψηλότερο σε επίπεδο κύκλου εργασιών και κερδοφορίας. Ο Ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών σημείωσε 14% αύξηση. Τα Κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 168,8 εκατ. και τα Κέρδη μετά από φόρους σε 133,6 εκατ. από Κέρδη μετά από φόρους €120,8 εκατ. το τρίτο τρίμηνο του 2022, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό.

MEVACO:  Μία καλή παραγγελία στη Βρετανία ύψους 14,3 εκατ. Ευρώ

Είχαμε καιρό να ακούσουμε ειδήσεις από την MEVACO. Η χθεσινή ανακοίνωση δείχνει ότι 'έξω πάμε καλά'.  Η  MEVACO ανακοίνωσε ότι συνήψε σύμβαση με Αγγλική εταιρεία για την κατασκευή-παραγωγή και προμήθεια σταθερών μεταλλικών βάσεων Φωτοβολταϊκών Πάρκων που υλοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 14,3 εκατ. Ευρώ περίπου.
Με βάση το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα και το πλάνο ανάπτυξης και εγκατάστασης των Φ/Β πάρκων, η παραγωγή και η παράδοση των ως άνω σταθερών μεταλλικών βάσεων στήριξης, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του Α΄ εξαμήνου του έτους 2024.

DIMAND : Πούλησε μεγάλο ακίνητο στον Πειραιά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Μέσω της κατά 100% θυγατρικής της HUB 204 M.A.E.- και κατόπιν σχετικού δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού, προχώρησε την 13.11.2023 στην υπογραφή συμβολαίου πώλησης ακινήτου στο Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) του Υπουργείου Δικαιοσύνης, έναντι τιμήματος  80,9 εκατ. Ευρώ.

Το ακίνητο βρίσκεται επί των οδών Χαϊδαρίου, Φωκίωνος και Παπαστράτου, στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου του Δήμου Πειραιά, έχει έκταση 12.350,14 τ.μ. και επί του οποίου πρόκειται να ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά με συνολική δόμηση 36.000 τ.μ. περίπου.

Το συγκρότημα στοχεύει σε πιστοποίηση LEED στη βαθμίδα Gold, σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα αξιολόγησης του αμερικανικού φορέα USGBC. Η ολοκλήρωση της ανάπτυξης και η παράδοση αυτού προς χρήση προβλέπεται σε 24 μήνες, το δε τίμημα των  80,9 εκατ.. θα καταβληθεί τμηματικά με την πρόοδο του έργου.

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΟΜΟΛΟΓΟΥ 4,25% ΛΗΞΗΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2033, ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 θα διενεργηθεί Δημοπρασία για την επανέκδοση Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, σταθερού επιτοκίου 4,25%, λήξης 15 Ιουνίου 2033, σε άυλη μορφή, ISIN GR0124039737.  Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων. Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 200 εκατομμύρια ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Τετάρτη 22 Νοεμβρίου (Τ+5).

Στη δημοπρασία θα συμμετάσχουν μόνον Βασικοί Διαπραγματευτές (Β.Δ.) με υποβολή, μέσω της ΗΔΑΤ, αποκλειστικά μέχρι 5 ανταγωνιστικών προσφορών έκαστος, που θα πρέπει να υποβληθούν έως τη 12:00 μεσημβρινή (μ.μ.), τοπική ώρα, της 15 ης Νοεμβρίου 2023 και οι οποίες ικανοποιούνται μέχρι του ύψους του δημοπρατούμενου ποσού, στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut off τιμή). Kαι μία παρατήρηση προς τις τράπεζες. Εσείς αγοράζετε ομόλογα δεσμευτικά με απόδοση 4,25% θα τα μετατρέψετε σε ομολογιακά επενδυτικά προιόντα και θα τα πουλήσετε με απόδοση 3,5-3,6% μάξιμουμ. Άρα κερδίζετε και από εκεί.
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ