Νέα
  • ΓΔ: 909.16 +0.56%
  • Τζίρος: 50,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Δεν κατάφερε να υπερβεί τις 890 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Ρεκορ συναλλαγών λόγω rebalancing

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Ενα rebalancing των δεικτών του MSCI έφερε ρεκόρ συναλλαγών στο ελληνικό χρηματιστήριο και μία δυναμική άνοδο μετά το μισό της συνεδρίασης του Γενικού δείκτη προς τις 890 μονάδες χωρίς τελικά να τις φτάσει. Το rebalancing έφερε και πολλές συναλλαγές στη μετοχή της Eurobank αλλά δεν της έφερε άνοδο, αφού η μετοχή έκλεισε με υποχώρηση (-2,41%) έχοντας προεξοφλήσει την εξέλιξη πριν από εβδομάδες. Σήμερα θα τεθεί σε εφαρμογή η αναδιάρθρωση που έχει ανακοινωθεί εδώ και εβδομάδες με την είσοδο στον δείκτη της μετοχής της Eurobank MSCI. Πολύ υψηλές συναλλαγές έγιναν και στη μετοχή της Alpha Bank ενώ ένα μεγάλο (προσυμφωνημένο) πακέτο πραγματοποιήθηκε στη μετοχή του ομίλου Ελλάκτωρ.

Στις 883,39 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 883,39 μονάδες με άνοδο 1,12%. Eκανε υψηλό ημέρας κοντά στις 888 μονάδες αλλά δεν κατάφερε τελικά να ξεπεράσει τις 890 μονάδες. Ας περιμένουμε την αυριανή συνεδρίαση και την συνεδρίαση της Δευτέρας (τελευταία του Μαίου) για καλύτερη ορατότητα.

Κατ' άλλα, οι τραπεζικές μετοχές ήταν από τις πλέον ευνοημένες της σημερινής συνεδρίασης (με εξαίρεση την Eurobank η οποία ανακοίνωσε και αποτελέσματα τριμήνου μετά τη λήξη της συνεδρίασης) ενώ πολύ καλή εικόνα είχαν και τα μη χρηματοοικονομικά blue chips. Αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσαν και τα ΕΛΠΕ ενώ λίγο πρις από τις 18:00 ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου και η ΔΕΗ.

H αξία συναλλαγών λόγω rebalancing διαμορφώθηκε στα 309 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι  62 έκλεισαν ανοδικά και οι 44 πτωτικά. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Ταξιδιών-Αναψυχής (5,42%), Τεχνολογίας (3,23%), Προσωπικών-Οικιακών Προιόντων (2,91%), Τροφίμων-Ποτών (1,92%)  ενώ ο κλαδικός δείκτης των τραπεζικών μετοχών αυξήθηκε κατά 0,49%. Την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι Εμπορίου (-0,8%), Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,58%), Τηλεπικοινωνίες (-0,42%). Η υποχώρηση προς το τέλος της συνεδρίασης των μετοχών του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και της ΕΧΑΕ φρέναραν την ανοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη. Στις κατασκευές , η μετοχή της ΓΕΚΤΕΡΝΑ υποχωρούσε καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της Ελλάκτωρ.

Σε ανοδικό momentum ξανά οι διεθνείς αγορές

Σε βραχυπρόθεσμο ανοδικό momentum ξαναβρίσκονται οι διεθνείς αγορές σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ βοηθούν τους χρηματιστηριακούς δείκτες να κινηθούν ανοδικά. O Dow Jones κινείται προς τις 34.500 μονάδες και ο S&P 500 προς τις 4.200 μονάδες. Στην Ευρώπη, οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται ανοδικά μετά τις διαβεβαιώσεις της ΕΚΤ ότι θα συνεχιστούν οι επαναγορές ομολόγων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ