Νέα
  • ΓΔ: 873.1 -1.56%
  • Τζίρος: 94,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Μικρή άνοδος... κόντρα στις ευρωπαϊκές αγορές

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Mε τις αμερικανικές αγορές να ξεκινούν με ήπιες διορθώσεις, λόγω αρνητικών μακροοικονομικών στοιχείων από Κίνα και λόγω της εξάπλωσης του μεταλλαγμένου ιού, τις ευρωπαϊκές αγορές να καταγράφουν και αυτές καθοδικές τάσεις για τους ίδιους λόγους, το ελληνικό χρηματιστήριο διαφοροποιήθηκε μεν ανοδικά αλλά δεν άλλαξε τάση.

Ανοδος προς τις 870 μονάδες και με θετικό ισοζύγιο κερδισμένων/χαμένων

Κόντρα στην πλαγιοκαθοδική τάση που είχαν οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο αλλά σε πολύ μικρό εύρος διακύμανσης και με χαμηλές συναλλαγές, κάτω από 40 εκατ. ευρώ και πάλι.

Η μικρή ανοδική κίνηση αποδίδεται κυρίως στις σποραδικές αντιδράσεις συγκεκριμένων blue chips (ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Titan Int, Lamda Development, Μυτιληναίος, Aegean, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ , Ελλάκτωρ κ.ά.) που έφεραν και την ανοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη. Με την σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης δείχνει να εδραιώνεται μεταξύ των 860-870 μονάδων κατ' αρχήν και να περιμένει το επόμενο κύμα ανόδου (πάνω από τις 870 μονάδες), όταν το επιτρέψουν οι συγκυρίες.

Η τάση ακόμη παραμένει ουδέτερη και αυτό φαίνεται από τις χαμηλές συναλλαγές που καταγράφει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. Από την σημερινή συνεδρίαση, κρατάμε και το επενδυτικό ενδιαφέρον για μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιποίησης που βοήθησε να διαμορφωθεί θετικό ισοζύγιο κερδισμένων/χαμένων.

To τέλος της συνεδρίασης βρήκε τον Γενικό Δείκτη στις 869,90 μονάδες με άνοδο 0,63%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 37,5 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 76 έκλεισαν ανοδικά και οι 32 καθοδικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξήθηκε κατά 0,59% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) 0,76%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι Tεχνολογίας (2,89%), Κατασκευών-Υλικών (1,29%), Ταξιδιών-Αναψυχής (1,26%) και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Προσωπικών-Οικιακών Προϊόντων (-0,67%), Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,53%), Τροφίμων-Ποτών (-0,32%).

Με οριακή υποχώρηση ο τραπεζικός κλάδος παρά την καλή αντίδραση της μετοχής της ΕΤΕ που βρίσκεται σε ανοδικό momentum. Οριακή υποχώρηση για τη μετοχή της Eurobank, αμετάβλητη η Alpha Bank, ρευστοποιήσεις καταγράφηκαν στη μετοχή της Πειραιώς.

Οι επόμενες συνεδριάσεις μέχρι το τέλος του μήνα θα δείξουν εάν και κατά πόσο θα επιστρέψει η χρηματιστηριακή αγορά σε καθαρά ανοδικό κανάλι (πάνω από τις 870 μονάδες ο Γενικός Δείκτης) ή θα έχουμε παρατεταμένη κίνηση μεταξύ των 850-870 μονάδων σε περίπτωση που δεν υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ