Νέα
  • ΓΔ: 894.3 0.00%
  • Τζίρος: 57,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ογδοη ανοδική συνεδρίαση με όπλο τα εταιρικά αποτελέσματα

Τελικά, σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο απέδειξε ότι οι μικρές διακυμάνσεις και οι χαμηλές συναλλαγές ίσως δίνουν τις μεγάλες ανόδους. Η 8η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση είχε εύρος διακύμανσης Γενικού Δείκτη 3 μονάδες (879-882 μονάδες), μόλις 41 εκατ. ευρώ, αλλά ένα θετικό ισοζύγιο κερδισμένων/χαμένων (65 μετοχές ανοδικά και 48 καθοδικά).

Tελικά ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 882,7 μονάδες με άνοδο 0,54%. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης είχε άνοδο 0,67%, με τα περισσότερα blue chips να κινούνται ανοδικά, ενώ αντίθετα διόρθωσε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (-0,39%).

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τα Τρόφιμα-Ποτά είχαν άνοδο 2,10% λόγω Coca Cola HBC, οι τράπεζες αυξήθηκαν 1,49%, με άνοδο ιδιαίτερα ισχυρή στην ΕΤΕ, που επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία του Ιουλίου, τα Βιομηχανικά Προϊόντα-Υπηρεσίες είχαν άνοδο 1,09% και τα Ταξίδια-Αναψυχή 0,97% λόγω Aegean.

Στον αντίποδα, υποχώρηση είχαν τα προσωπικά-οικιακά προϊόντα (-1,91%), ο δείκτης Πετρελαίου-Αερίου (-0,87%), οι Κατασκευές (-0,47%) και οι χρηματοοικονομικές (-0,33%).

Οι 4 τραπεζικές μετοχές είχαν μία πολύ δυνατή ανοδική αντίδραση, ΟΤΕ, Coca Cola HBC και ΟΠΑΠ συνέχισαν ανοδικά και αυτοί, ενώ Μυτιληναίος, Lamda Development παραμένουν σε ανοδικό κανάλι. Επέστρεψε στην άνοδο η μετοχή της Ελλάκτωρ.

Eταιρικά αποτελέσματα

Τα εταιρικά αποτελέσματα συνεχίζουν να δίνουν δυναμική στις μετοχές. Σήμερα την τιμητική του είχε ο όμιλος Τιτάν που παρουσίασε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ωστόσο, η μετοχή υποχώρησε οριακά, δείχνοντας ότι κάποιοι ακολουθούν το «αγοράζω στη φήμη, πουλάω στην είδηση».

Διεθνείς αγορές

Ανοδικά κινούνται και οι δείκτες στις αμερικανικές αγορές, που επαναπροσεγγίζουν τα ιστορικά υψηλά. Και εδώ τα εταιρικά αποτελέσματα είναι αυτά που τροφοδοτούν την ανοδική κίνηση.

Ανοδο καταγραφούν προς το τέλος των συνεδριάσεών τους και οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές.

Είναι σαφές ότι τα πακέτα στήριξης των Κεντρικών Τραπεζών σε συνδυασμό με εταιρικά αποτελέσματα και τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη των οικονομιών συντηρούν την ανοδική κίνηση των αγορών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ